Την εκτίμηση ότι η αύξηση των εμβολιασμών για τον κορονοϊό οφείλεται στην παρουσία του θανάτου δίπλα μας εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ο οποίος τόνισε ότι κάποια στιγμή τα κρούσματα θα αφορούν συναχωμένους.

Αναφορικά με την αύξηση των εμβολιασμών λόγω θανάτων είπε ότι «Είναι πικρό να το λέμε, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους συμβουλεύουμε και να απαντάμε στους λογικούς φόβους και απορίες που έχουν για να πράξουν το αναγκαίο για την προστασία τους», συμπλήρωσε ο ίδιος

Αναφορικά με τη λεγόμενη ανοσία της αγέλης, είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ότι «δεν αρκεί να φτάσουμε 7-8 εκατ. εμβολιασμένους μέσα σε 12 ή 18 μήνες, πρέπει να είμαστε εμβολιασμένοι όλοι μαζί την ίδια στιγμή». Μάλιστα είπε «είμαστε σε μια στιγμή που πρέπει να ανανεωθεί η τρίτη δόση αλά και να εμβολιαστούν και άλλοι ώστε να συναντηθούμε όλοι μαζί».

Αναφορικά με εκείνους που επιμένουν στον μη εμβολιασμό τους δήλωσε πως φοβάται ότι θα τους πείσει «η επικινδυνότητα του ιού ή ο θάνατος».

«Σε πολλές περιπτώσεις έχουν τιμωρηθεί , εκτός δημοσιότητας, με αφαίρεση άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος» είπε για τους γιατρούς που εκφράζουν αντιεμβολιαστικές απόψεις.