Σε κρίσιμη κατάσταση είναι το 4 μηνών αγοράκι που χθες διακομίσθη στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη από την Κομοτηνή καθώς κόλλησε κορονοϊό. Το μωρό, σύμφωνα με το Mega, παραμένει διασωληνωμένο.

«Να κάνουν όλες οι έγκυες το εμβόλιο» τονίζει ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. «Η επιστήμη το έχει ξεκαθαρίσει. Πρέπει όλες οι έγκυες γυναίκες, και οι γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν παιδί να εμβολιάζονται κανονικά. Ο εμβολιασμός προστατεύει και τη γυναίκα, και το μωρό» τόνισε.

Εν τω μεταξύ καλά είναι τα νέα για την 26χρονη έγκυο που μεταφέρθηκε χθες (15.11) στο Ιπποκράτειο. Οι γιατροί πήραν το μωρό με καισαρική, και τόσο η μητέρα όσο και το νεογέννητο νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με κορονοϊό, με την κατάσταση της υγείας της να κρίνεται καλή. Σημειώνεται ότι η 26χρονη δεν είχε εμβολιαστεί, λόγω φόβου, επειδή ήταν έγκυος.

«Το μεγαλύτερο ποσοστό των εγκύων ακούει τους γυναικολόγους, οπότε θα πρέπει να το δουν αυτό. Η επιστημονική κοινότητα πρέπει να συμφωνεί, γιατί υπάρχουν διάφορες κατευθύνσεις», σχολίασε ο κ. Χρήστος Τζελέπης, πρόεδρος εργαζομένων στο Ιπποκράτειο.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για το 4 μηνών βρέφος που έχει κορονοϊό

«Ξημερώματα 14.11.2021 προς 15.11.2021 (5.00 π.μ.) εισήχθη στην Covid-19 ΜΕΘ Παίδων του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο», άρρεν βρέφος 4 1/2 μηνών, με Οξεία Αναπνευστική Ανεπάρκεια λόγω λοίμωξης αναπνευστικού από Covid-19. Το βρέφος διασωληνώθηκε άμεσα και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας. Πρόκειται για βαριά λοίμωξη αναπνευστικού και χρήζει υψηλής υποστήριξης στον αναπνευστήρα. Η κατάσταση του είναι σταθερή αλλά θεωρείται κρίσιμη».