Εγκαταλείπουν το κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών οι αντιεξουσιαστές που πραγματοποιούσαν κατάληψη από την περασμένη Παρασκευή. Η λύση δόθηκε έπειτα από διαβουλεύσεις του πρύτανη του ΕΚΠΑ και φοιτητικών συλλόγων με τους αντιεξουσιαστές.

Νωρίτερα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν περικυκλώσει το κτίριο, αποχώρησαν προκειμένου να διευκολυνθεί η απομάκρυνση του αντιεξουσιαστών.

Σε δηλώσεις του σήμερα στο Βήμα FM ο υπουργός αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης προανήγγειλε τη λήξη της κατάληψης σημειώνοντας: «Στη Νομική Σχολή γνωρίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι μέσα με τον πρύτανη η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ σύντομα θα βγουν αυτοί οι 8-10 που έχουν απομείνει. Αυτό είναι ένα θέμα της ακαδημαϊκής κοινότητας να το λύσει».

«Η Αστυνομία παρεμβαίνει μετά από στάθμιση κατάστασης, για να δει τι γίνεται. Να διαφυλάξει τα δικαιώματά της η ακαδημαϊκή κοινότητα. Να πάει η Αστυνομία να χτυπηθεί σώμα με σώμα με τους αντιεξουσιαστές, όπως έγινε χθες στα Εξάρχεια; Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να γίνει και δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας. Υπήρξαν φθορές, κάηκαν δύο αυτοκίνητα, πραγματικά. Αλλά να δούμε τι γινόταν; Δεν λέω να μην παρεμβαίνει η Αστυνομία, αλλά πρέπει να σταθμίζουμε», ανέφερε ακόμη.