Αυστηρό μήνυμα στέλνει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος στην αστυνομία με αφορμή την κατάληψη της Νομικής Σχολής.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή νέων επεισοδίων. Η Εισαγγελία, υπενθυμίζει με νόημα ότι έχει ήδη ζητήσει τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ έχει κατατεθεί και μήνυση από τους κοσμήτορες την Νομικής Σχολής κατά των καταληψιών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «με αφορμή τα νεότερα επεισόδια που εκτυλίσσονται με επίκεντρο την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών επαναλαμβάνουμε ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ενήργησε ήδη από την Κυριακή 15/3/2015 ζητώντας τον σχηματισμό δικογραφίας και ασκώντας την δέουσα ποινική δίωξη. Ζητήθηκε δε από τις αστυνομικές αρχές αφενός η ανακάλυψη και η σύλληψη των δραστών στα πλαίσια του αυτοφώρου αφετέρου η λήψη μέριμνας από τις αστυνομικές αρχές για την αποτροπή νέων επεισοδίων. Σημειώνεται ότι στην ως άνω σχηματισθείσα το πρώτον από την Εισαγγελία ποινική δικογραφία συσχετίστηκε και η μήνυση των κοσμητόρων της Νομικής Σχολής κατά των καταληψιών».