Τραγική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, όπου ο κορονοϊός ασκεί τεράστια πίεση στο Σύστημα Υγείας. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, οι ΜΕΘ είναι ασφυκτικά γεμάτες, ενώ η εφημερία απόψε στο «Παπανικολάου» ξεκίνησε με μηδέν κλίνες.  Μάλιστα, μέχρι τις 6 το απόγευμα έγιναν περίπου 25 εισαγωγές ενώ, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, 4 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και 8 ακόμη περιμένουν να διασωληνωθούν.

Στο Ιπποκράτειο νοσηλεύονται με κορονοϊό 8 παιδιά και 3 έγκυοι.

Στα 28 νοσοκομεία Μακεδονίας και Θράκης νοσηλεύονται 1048 ασθενείς με κορονοϊό σε απλές κλίνες και 159 σε ΜΕΘ.

Στο Βόλο, επίσης, το νοσοκομείο δε μπορεί να δεχτεί άλλα περιστατικά ενώ, όπως έγινε γνωστό χθες οι γιατροί πάλεψαν με μια 70χρονη ανεμβολίαστη, η οποία έπεσε λιπόθυμη στον διάδρομο, αρνούμενη να διασωληνωθεί. Με παρέμβαση του εισαγγελέα, ωστόσο, διασωληνώθηκε και η κατάστασή της είναι σταθερή. Υπάρχουν, όμως και 5 περιπτώσεις ασθενών που διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ, καθώς δεν υπάρχει κρεβάτι ούτε για δείγμα.

Στο μεταξύ, SOS εκπέμπει και το γενικό νοσοκομείο Λάρισας που έχει γεμάτες όλες τις κλίνες ΜΕΘ.  Από αύριο ανοίγουν 23 κρεβάτια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όμως και αυτά δεν είναι αρκετά.

Νέο ρεκόρ καταγράφουν τα κρούσματα καθημερινά στην Αχαΐα, με τα σημερινά να φτάνουν τα 242, ενώ αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται πάνω από 150 άνθρωποι.

Ιδιαίτερα δύσκολη η χθεσινή εφημερία στην Πάτρα μετά από πολύ καιρό στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. Περισσότεροι από 40 ήταν οι ασθενείς με κορονοϊό που έφτασαν στο νοσοκομείο. Από αυτούς 17 εισήχθησαν στην κλινική covid εκ των οποίων οι 14 ήταν ανεμβολίαστοι.