Μπορεί ο καιρός τις τελευταίες μέρες να θυμίζει άνοιξη, όμως τα μερομήνια μιλούν και για τους επόμενους μήνες, δίνοντας στοιχεία ακόμα και για τα Χριστούγεννα. Ο Γιάννης Δρακακάκης, που διαθέτει πρατήριο βενζίνης στα Χανιά, έμαθε το 2003 από έναν παππού από το χωριό Κεραμιά να διαβάζει τον καιρό. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τα μερομήνια, τα Χριστούγεννα προβλέπεται πολύ κρύο.

«Τα μερομήνια βγαίνουν τις πρώτες 12 μέρες του Αυγούστου. Κάθε μέρα είναι και ένας μήνας» είπε στο Mega χθες (7.11) και στην εκπομπή «Τι λες τώρα!». Πρόσθεσε πως παρατηρώντας αυτές τις συγκεκριμένες ημέρες το φεγγάρι κάνει τις προβλέψεις του. «Η επόμενη εβδομάδα θα είναι ηλιόλουστη και μετά θα ξεκινήσουν οι βροχές. Θα έχουμε χειμωνιάτικο κλίμα όλο τον Δεκέμβριο» σημείωσε.

Πώς θα είναι ο Δεκέμβριος και τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τα μερομήνια, θα έχει πολύ κρύο. «Ο Δεκέμβριος θα είναι κρύος με βροχή και χιόνια, μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, όπου και θα ακολουθήσουν οι Αλκυονίδες ημέρες. Μετά τις 22 Γενάρη θα έχουμε κακοκαιρία, πολλές βροχές. Μέχρι 14 Μάρτη θα έχουμε κακοκαιρία, μετά θα μπούμε σε ένα ήπιο κλίμα» ανέφερε.

Ο κ. Δρακακάκης αποκάλυψε πως έχει κάνει προβλέψεις μέχρι και τον Απρίλιο του 2022. Σύμφωνα με τον ίδιο ο χειμώνας θα είναι βαρύς, μέχρι και το Μάρτιο, ενώ το Πάσχα ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός.