Ανοίγει αύριο, Παρασκευή (5/11), η πλατφόρμα για την ενισχυτική – αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό για όλους τους πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, ανεξάρτητα με το εμβόλιο που είχε επιλεγεί για τον αρχικό εμβολιασμό τους.

Όπως έχει ανακοινωθεί, η πλατφόρμα θα επιτρέπει τα ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου για όλους τους ενήλικες στους οποίους είχε χορηγηθεί το σκεύασμα της Pfizer, της Moderna ή της AstraZeneca, εφόσον έχουν παρέλθει 6 μήνες από τη 2η δόση.

Η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει το προσεχές 24ωρο και για όσους έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, εφόσον έχει περάσει χρονικό διάστημα 2 μηνών από την ημερομηνία του εμβολιασμού τους.

Η αναμνηστική δόση για αυτή την ομάδα μπορεί να είναι είτε με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, και πάλι, είτε με το εμβόλιο της Pfizer.

Τα παραπάνω συμπυκνώνει με σημερινή ανάρτησή του στα social media ο Γενικός Γραμματέας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους:

Με sms η ενημέρωση

Επισημαίνεται πως όπως επεσήμανε υψηλόβαθμη πηγή του Υπουργείου Υγείας στο Newsbeast, οι πολίτες που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες – και για τους οποίους δηλαδή η Επιτροπή Εμβολιασμών συνιστά να προχωρήσουν με την αναμνηστική δόση του εμβολίου – θα λάβουν σχετικό SMS.

Μέσω του γραπτού μηνύματος αυτού, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν τόσο για τον χρόνο ενεργοποίησης της πλατφόρμας αύριο, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο θα κλείσουν το ραντεβού τους.

Γιατρός με το εμβόλιο του κορονοϊού

Θεοδωρίδου: Με την τρίτη δόση αυξάνεται η προστασία

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Δευτέρα, αναφερόμενη σε μελέτη σχετικά με τα αποτελέσματα της τρίτης δόσης με mRNA εμβόλια, η κ. Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι συμβάλλει στην πρόληψη σοβαρών μορφών covid.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, τα άτομα που έκαναν τρίτη δόση συγκρίθηκαν με άτομα που είχαν κάνει δυο δόσεις του εμβολίου ως προς συγκεκριμένους παράγοντες – την εισαγωγή στο νοσοκομείο, τη σοβαρή νόσο και τον θάνατο – και ότι «διαπιστώθηκε ότι με την τρίτη δόση μειώθηκε κατά 93% η πιθανότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο, κατά 92% η σοβαρή νόσηση και νοσηλεία και κατά 81% η πιθανότητα θανάτου».

Για μια ακόμη φορά, η κυρία Θεοδωρίδου κάλεσε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, να το πράξουν, τονίζοντας ότι «η άρνηση του εμβολιασμού δεν είναι μόνο θέμα ενημέρωσης, αλλά χρήζει παρεμβάσεων στην συμπεριφορά των ανθρώπων», κάνοντας συμπληρωματικά λόγο για κοινωνίες όπου επικρατεί η ατομικότητα και ο εγωκεντρισμός, σε σχέση με άλλες που υπάρχει ακόμα η έννοια για το σύνολο.