Κηδεύεται σήμερα στη Θέρμη ο 47χρονος ντελιβεράς που έχασε τη ζωή τη ζωή του εν ώρα εργασίας στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου 29 Οκτωβρίου, όταν ένα όχημα με οδηγό έναν 21χρονο τον παρέσυρε τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Η Wolt, αναφέρει το thesstoday.gr, μετά από κινητοποιήσεις εργαζομένων στη διανομή φαγητού αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα της κηδεία του άτυχου διανομέα. Η εταιρεία, μόλις ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν, επικοινώνησε με την οικογένεια και ήδη από την Κυριακή (31/10) προχώρησε τις διαδικασίες που προβλέπονται από την ιδιωτική ασφάλιση που παρέχει σε όλους του συνεργάτες διανομείς και αφορούν στην κάλυψη εξόδων της κηδείας, αλλά και στη γρήγορη απονομή του ποσού που προβλέπεται ως αποζημίωση για την οικογένεια.

Τροχαίο με νεκρό ντελιβερά στη Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διανομέων στον τόπο του δυστυχήματος

Διαμαρτυρία διανομέων

Στις 09:00 το πρωί οι διανομείς θα συγκεντρωθούν στο σημείο του δυστυχήματος και στη συνέχεια θα παραστούν στην κηδεία του συναδέλφου τους, στα κοιμητήρια της Θέρμης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι οι διανομείς πραγματοποίησαν κινητοποίηση το πρωί της Δευτέρας (01.11) μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τον άδικο χαμό του 47χρονου. Ακολούθησε μοτοπορεία στο κέντρο της πόλης, η οποία κατέληξε στα γραφεία της Wolt, στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου.

Σε δηλώσεις του ο Βασίλης Κεφαλάς, μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης, ανέφερε πως η εταιρεία δεσμεύτηκε για να καλύψει τα έξοδα της κηδείας και εξετάζει το αίτημα τους για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων.

Οι διανομείς αντιδρούν για το γεγονός ότι ο 21χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε τον 47χρονο, αφέθηκε ελεύθερος. «Ζητάμε τη μέγιστη των ποινών για τον δράστη, όποτε και αν γίνει το δικαστήριο», σχολίασε στις δηλώσεις του ο κ. Κεφαλάς.

Δείτε το βίντεο με την τρελή πορεία του οχήματος:

Τι ερευνά η Τροχαία

Η Τροχαία διενεργεί προανάκριση για να ρίξει φως στις ακριβείς συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος. Συγκεντρώνει υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ενώ αναμένονται τόσο τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που διενεργούνται στον νεαρό οδηγό, όσο και η ιατροδικαστική έκθεση με τα ευρήματα στη σορό του άτυχου διανομέα.

Αναπάντητα παραμένουν μέχρι στιγμής σημαντικά ερωτήματα όπως εάν ο οδηγός παραβίασε ερυθρούς σηματοδότες κι εάν τη στιγμή της φονικής παράσυρσης έκανε κόντρα με κάποιο άλλο αυτοκίνητο, όπως καταγγέλλεται.Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, πάντως, από τα μέχρι στιγμής δεδομένα της δικογραφίας δεν επιβεβαιώνεται ούτε το πρώτο ούτε το δεύτερο ενδεχόμενο.

Με βάση τη δικογραφία προκύπτει ότι ο οδηγός, με καταγωγή από την Αλβανία, δεν έφερε δίπλωμα οδήγησης, κι ότι προς στιγμήν εγκατέλειψε το σημείο του δυστυχήματος αλλά στη συνέχεια επέστρεψε στο σημείο του συμβάντος και παραδόθηκε στις Αρχές.