Την παρέμβαση του διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, Σταμ. Δασκαλόπουλου προκάλεσε, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθερία”, η επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ενώ γευμάτιζε με πνευμονολόγους σε ταβέρνα στο Καστράκι Καλαμπάκας το Σάββατο.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, το πρώτο σκέλος της εισαγγελικής παρέμβασης αφορά στο εάν τελέστηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση, ποιες. Το δεύτερο σκέλος αφορά στο να διερευνηθεί εάν οι παθόντες θα υποβάλλουν έγκληση ή όχι με δεδομένο ότι η προθεσμία υποβολής έγκλησης ολοκληρώνεται σε 3 μήνες.

Το χρονικό της επίθεσης στον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, κατήγγειλε πως προπηλακίστηκε όταν συνάδελφοί του παρατήρησαν τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας γιατί δεν γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού.

«Πολλά άτομα συνάδελφοι πνευμονολόγοι πήγαμε σε μια ταβέρνα στο Καστράκι, Καλαμπάκας κατά τη διάρκεια διακοπής ενός συνεδρίου και αφού τρώγαμε ζητήσαμε σε κάποια φάση με πολύ ευγένεια να κάνει κάποιον έλεγχο πιστοποιητικών εμβολιασμού γιατί δεν είχε κάνει σε κανέναν», δήλωσε ο κ. Βασιλόπουλος.

«Μας έδιωξαν από το μαγαζί αφού μας έβρισαν και έφτασαν στο σημείο να με προπηλακίσουν. Να με απειλήσουν ότι θα έρθουν να με βρούνε στην Αθήνα, στο νοσοκομείο να με περιποιηθούν, ότι θα μου κάψουν το αυτοκίνητο», κατήγγειλε.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του καθηγητή «οι δράστες ήταν ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας και ο γιος του, ενώ οι παρευρισκόμενοι δεν τον εμπόδισαν».