Κινητοποίηση μαθητών στην Τρίπολη για τα σκουπίδια

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις στην πόλη


ΕΛΛΑΔΑ
17:46
03/03/2015
Κινητοποίηση μαθητών στην Τρίπολη για τα σκουπίδια
loading

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην Τρίπολη για την απομάκρυνση των σκουπιδιών από την πόλη και σήμερα το μεσημέρι βγήκαν στον δρόμο οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές αποχώρησαν από τα σχολεία τους κάνοντας αποχή στις 12:30 και πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Πετρινού, στο κέντρο της πόλης, όπου εκπρόσωποι 15μελών συμβουλίων διάβασαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, με το οποίο καλούν τους αρμόδιους να προβούν στην άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών από την πόλη.

Στη συνέχεια, οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους και κατευθύνθηκαν στο δημαρχείο Τρίπολης, όπου παρέμειναν πολλή ώρα έξω από το κτίριο φωνάζοντας συνθήματα όπως «άμα δεν μπορείτε, να παραιτηθείτε» και «μαζέψτε τα σκουπίδια μην πάθουμε χολέρα, θέλουμε οξυγόνο και καθαρό αέρα».

Εκπρόσωποι των μαθητών συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή, στον οποίο επέδωσαν το ψήφισμα και συζήτησαν μαζί του για αρκετή ώρα.

Στο μεταξύ, φορείς της Αρκαδίας συναντήθηκαν και αποφάσισαν την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας την προσεχή Παρασκευή 6 Μαρτίου, στις 12:00, στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης. Μάλιστα, οι φορείς κάλεσαν το Εργατικό Κέντρο, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και τον εμπορικό σύλλογο της πόλης να προκηρύξουν, την ίδια ημέρα, τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και κλείσιμο των καταστημάτων της πόλης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει