Ανησυχητικές είναι οι εικόνες που καταγράφονται για δεύτερη ημέρα στον Ιερό Ναό του Αγίου της Θεσσαλονίκης όπου με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης έχει συγκεντρωθεί πλήθος του κόσμου. Πολλοί μάλιστα είναι οι πολίτες οι οποίοι βγάζουν τις μάσκες τους και ασπάζονται τις εικόνες.

H Ελληνική Αστυνομία έχει ισχυρή παρουσία έξω από τον ναό αλλά όπως μεταδίδει το thesstoday.gr δεν διενεργεί ελέγχους μετά τις έντονες αντιδράσεις των ιερέων.

Νωρίτερα ιερέας απευθυνόμενος προς τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, τόνισε ότι «δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα τόση Αστυνομία» και παράλληλα διερωτήθηκε: «Σας αρέσει αυτή η εικόνα στην Ελλάδα.

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. απάντησε πως τα μέτρα έχουν ληφθεί με στόχο την αποφυγή συνωστισμού και για τον λόγο αυτό έχουν τοποθετηθεί αστυνομικοί στην κεντρική είσοδο και στο εσωτερικό του Ιερού Ναού, καθώς και στην παράπλευρη είσοδο της εκκλησία.

Σε ζωντανή σύνδεση της ΕΡΤ, ο εν λόγω ιερέας προέτρεψε πιστούς να εισέλθουν εντός του ναού χωρίς να φορούν μάσκα, πάρα τις συστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στον Άγιο Δημήτριο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στις 11:30 έφτασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και αναμένεται να ξεκινήσει η δοξολογία.

Βίντεο που δείχνει τους πιστούς να ασπάζονται τις εικόνες χωρίς μάσκα

Εικόνες που δείχνουν τον συνωστισμό που επικρατεί στον Άγιο Δημήτριο