Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι.

Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.

Βορίδης: Μέγιστη διάρκεια 60 λεπτών οι παρελάσεις

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μίλησε για το θέμα των παρελάσεων στην εκπομπή LIVE NEWS του Mega και επισήμανε πως οι μαθητικές παρελάσεις, όπως και η στρατιωτική στην Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθούν κανονικά, και θα έχουν μέγιστη διάρκεια 60 λεπτά.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε: «φυσικά, θα πρέπει να τηρούνται τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα».

Όσο αφορά στη στρατιωτική παρέλαση, ο υπουργός τόνισε πως δεν θα παρελάσουν οι σύλλογοι που συνοδεύουν την στρατιωτική παρέλαση, αλλά μόνο τα στρατιωτικά τμήματα.