«Δεν μου προκάλεσε έκπληξη που τον ξεπέρασα», ανέφερε ο αντίπαλος του «Στεφ» στο Indian Wells

Ο Νικολόζ Μπασιλασβίλι έκανε την έκπληξη και νίκησε τον Στέφανο Τσιτσιπά με 2-1 σετ (6-3, 2-6, 6-4) στο μεταξύ τους προημιτελικό για το τουρνουά τένις Indian Wells και πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία στην καριέρα του νούμερο 36 της παγκόσμιας κατάταξης. Ωστόσο ο Γεωργιανός τενίστας μιλώντας μετά από την ολοκλήρωση του ματς στη συνέντευξη Τύπου δεν ένιωθε πως έκανε κάτι εκτός των δυνατοτήτων του. Συμπεριφέρθηκε σα να μην είχε νικήσει πριν από λίγη ώρα το νούμερο τρία στον κόσμο. Μάλιστα, ο Νικολόζ Μπασιλασβίλι δήλωσε: «Η νίκη μου επί του Ρότζερ Φέντερερ ήταν πολύ πιο σημαντική για εμένα, είναι το είδωλό μου».

Επιπλέον, ανέφερε: «στην πραγματικότητα δεν μου προκάλεσε και ιδιαίτερη έκπληξη η νίκη μου. Έπαιζα καλό τένις στις προπονήσεις για πολύ καιρό. Έχω βελτιώσει αρκετά το σερβίς μου. Νιώθω καλύτερα όταν παίζω και από άποψη φυσικής κατάστασης επίσης βρίσκονται σε καλό επίπεδο. Προσπάθησα να μείνω σταθερός αφού ο Στέφανος πήρε το δεύτερο σετ. Αγχώθηκα προς το τέλος, αλλά παρέμεινα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι μου και κοιτάζοντας να σερβίρω καλά».

Ο εκνευρισμός του Στέφανου Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στο Indian Wells είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, αλλά το ταλέντο του ήταν αρκετό για να τον οδηγήσει ως τους «8». Ωστόσο, φαίνεται πως η καταπόνηση έπειτα από μια μακρά σεζόν τον έχει επηρεάσει.

Σε ένα από τα λάθη του, μια μπάλα όπου σε άλλη στιγμή μέσα στη σεζόν κι όχι λίγο πριν το τέλος της, θα την προλάβαινε, ο Τσιτσιπάς την έχασε κι αυτό του προκάλεσε εκνευρισμό. Έτσι, ξέσπασε στη ρακέτα του χτυπώντας τη με δύναμη στο έδαφος, ενώ έβγαλε μια κραυγή.