Επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις για ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αττική από την κακοκαιρία Μπάλλος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, κάνοντας λόγο για «φαινόμενα τα οποία προκάλεσαν πληθώρα προβλημάτων στην πόλη των Αθηνών».

Σε χάρτη που παρουσιάζει η υπηρεσία meteo, καταγράφονται η κατανομή της βροχόπτωσης στην Αττική, τα μεγαλύτερα αθροιστικά ύψη βροχής – σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΕΑ – καθώς και τα περιγράμματα των περιοχών που κάηκαν στις πυρκαγιές του καλοκαιριού:

Πάνω από 170 χιλιοστά βροχής σε περιοχές της Αθήνας κατά το διήμερο Πέμπτη 14 – Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 από την κακοκαιρία «Μπάλλος»

Όπως φαίνεται σε αυτόν, «το μεγαλύτερο ύψος βροχής από την αρχή του εικοσιτετράωρου της Πέμπτης (14/10) έως το απόγευμα της Παρασκευής (15/10) καταγράφηκε στα Πατήσια (181 χιλιοστά) και ακολούθησαν οι Αμπελόκηποι (174 χιλιοστά) και το Περιστέρι (170 χιλιοστά)».

Τέλος, από το meteo.gr / ΕΕΑ επισημαίνουν πως «οι καμένες περιοχές δέχτηκαν μικρότερους όγκους νερού με εξαίρεση την περιοχή του Τατοΐου όπου η βροχή έφτασε τα 125 χιλιοστά».

«Έβρεξε σε όλη την Ελλάδα εκτός από το Καστελλόριζο»

Λίγο νωρίτερα, το meteo.gr ενημέρωση πως σήμερα, Παρασκευή, βροχή κατέγραψαν οι 413 από τους 414 ενεργούς μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

«Μοναδικός σταθμός που δεν κατέγραψε βροχόπτωση ήταν αυτός του ακριτικού Καστελλόριζου», προσθέτουν οι επιστήμονες του ΕΕΑ, διευκρινίζοντας πως το δίκτυο καλύπτει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας και καταγράφει με ακρίβεια, συνέπεια και συνέχεια όλες τις βασικές μετεωρολογικές παραμέτρους.

Στον χάρτη που ακολουθεί, το meteo / EEA παρουσιάζει την κατανομή της βροχόπτωσης στη χώρα από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το απόγευμα της Παρασκευής 15/10:

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Έβρεξε σε όλη την Ελλάδα εκτός από το Καστελλόριζο

Όπως φαίνεται στον πίνακα που παρουσιάζει τους 8 σταθμούς του δικτύου που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής – ο οποίος ακολουθεί – ο μεγαλύτερος όγκου νερού έπεσε στην Αμαλιάδα (121 χιλιοστά) και ακολούθησαν η Θάσος (78 χιλιοστά) και ο Πύργος (77 χιλιοστά):

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Έβρεξε σε όλη την Ελλάδα εκτός από το Καστελλόριζο
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.