Μήνυμα από το 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της Αττικής το μεσημέρι της Πέμπτης λόγω των έντονης κακοκαιρίας «Μπάλλος». To Yπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ενώ αύριο Παρασκευή (14/10) θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του νομού.

Μήνυμα του 112 για την Αττική

Ήδη από το πρωί της Πέμπτης σε πολλές περιοχές της Αττικής σημειώνονται πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις που συνοδεύονται από αστραπές και βροντές.

Κλειστά τμήματα της Κηφισίας και της Κωνσταντινουπόλεως

Τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Κωνσταντινουπόλεως από το ύψος της οδού Π. Τσαλδάρη και στη λεωφόρο Κηφισίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισιά και προς Αθήνα από το ύψος του Φάρου Ψυχικού ανακοίνωσε η Τροχαία λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία Μπάλλος.

Στη λεωφόρο Κηφισίας στα σημεία όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία πραγματοποιούνται εκτροπές στον παράδρομο και στα δύο ρεύματα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και σε σημεία του Μαρκόπουλου. Συγκεκριμένα, στη διασταύρωση των οδών Μαρκόπουλου και Ελπίδος και στην οδό Λ. Κατσώνη, από τη γέφυρα Βρυούλων έως την οδό Περικλέους.

Στα εν λόγω σημεία λόγω της έντονης βροχόπτωσης υπάρχει συσσώρευση μεγάλης ποσότητας νερού.

Εικόνες από την πλημμυρισμένη Ιερά Οδό

Σε Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά και Πάτρα τα πρώτα μηνύματα του 112

Στους κατοίκους του Βόρειου Ιονίου, της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας εστάλη το πρώτο μήνυμα του 112 που το βράδυ της Τετάρτης και προειδοποιούσε για ακραία καιρικά φαινόμενο ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

«Προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή που μπορεί να πλημμυρίσουν. Ασφαλίστε αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από άνεμο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα του 112.

Ανάλογο μήνυμα έλαβαν και οι κάτοικοι της Πάτρας. «Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν ή μπορεί να πλημμυρίσουν. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών» αναφέρει το μήνυμα που έλαβαν στο κινητό τους οι Πατρινοί.