Σε λευκό τοπίο ξύπνησαν οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και της Αττικής. Η χιονόπτωση στη διάρκεια της νύχτας και της χθεσινής μέρας ήταν έντονη, ενώ θα συνεχιστεί μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο παγετός και οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού που επικρατεί και σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις μετακινήσεις σήμερα καθώς σε πολλά σημεία το χιόνι που έπεσε χθες έχει μετατραπεί σε παγετό.

Οι βοριάδες στο Αιγαίο που αρχικά θα έχουν ένταση 9-10 μποφόρ αναμένεται από τις βραδινές ώρες να εξασθενήσουν λίγο και οι θαλάσσιες συγκοινωνίες να ομαλοποιηθούν.

Χιόνι έπεσε στο κέντρο της Αθήνας χθες το μεσημέρι, ενώ πυκνές νιφάδες κάλυψαν τον ουρανό ακόμα και στο Φάληρο και έφτασαν μέχρι τη Γλυφάδα και τη Βούλα.

Σημειώθηκε έντονη χιονόπτωση στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Υλίκης και του Μαρτίνου, με αποτέλεσμα τα οχήματα να κινούνται με μεγάλη δυσκολία.

Το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό σε όλη τη χώρα, ενώ αναμένεται πολύ ισχυρός παγετός στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας ο παγετός θα είναι ολικός (θερμοκρασίες κάτω από το 0 όλο το εικοσιτετράωρο). Στην Αττική η σημερινή ημέρα θα είναι πολύ κρύα, καθώς η θερμοκρασία θα είναι από 2 έως 4 βαθμούς Κελσίου, με τα βόρεια του νομού να έχουν 2-4 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία.