Στα λευκά βρίσκονται ορεινές περιοχές των Χανίων, καθώς από χθες το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ η χιονόπτωση συνεχίστηκε.

Από το νέο κύμα κακοκαιρίας το «έχει στρώσει» στους Λάκκους και τον Ομαλό στον οποίο έχει πέσει πολύ χιόνι που φτάνει το μισό μέτρο.

Επίσης, χιονισμένα είναι και τα Ασκύφου ενώ λίγο χιόνι έριξε και στο Έλος.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr o αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, τα μηχανήματα της αντιπεριφέρειας που εργάζονται από χθες για τον εκχιονισμό, έπιασαν δουλειά από τις πρώτες πρωινές ώρες προκειμένου να απομακρύνουν το χιόνι και να ανοίξουν οι δρόμοι.

Επιπλέον παρατηρούνται σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Χανίων, κατολισθήσεις στο οδόστρωμα.

Ρέθυμνο

Χιόνι έχει καλύψει και τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Ρεθύμνου στις οποίες συνεχίστηκε η χιονόπτωση.

Κλειστές παραμένουν οι εξής επαρχιακές οδοί του νομού από το χιόνι: Σπήλι – Γερακάρι, Μυριοκέφαλα, Κισσού Κάμπος – Κεραμέ, στο Πέραμα ο δρόμος από Γαράζο προς Ανώγεια, φαράγγι Κοτσυφού – Ροδάκινο και το Δυτικό Αμάρι.

Με το πρώτο φως της ημέρας μηχανήματα της αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου βρίσκονται στο οδικό δίκτυο για τον εκχιονισμό και την αποκατάσταση της πρόσβασης.

Ηράκλειο

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στους δρόμους του νομού Ηρακλείου. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν πιάσει δουλειά από νωρίς το πρωί στις περιοχές που το χιόνι κάλυψε τους δρόμους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, Γ. Τζανοκωστάκη, σε Ασίτες και Βιάννο η χιονόπτωση συνεχίστηκε όλο το βράδυ, ωστόσο τα εκχιονιστικά μηχανήματα κρατούν τους δρόμους ανοιχτούς με την κυκλοφορία να διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες .

Κλειστός είναι ο δρόμος από Αγ. Βαρβάρα μέχρι Μεσαρά από χθες το βράδυ λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, με τα μηχανήματα να προσπαθούν να τον ανοίξουν.

Στα λευκά ντύθηκαν και οι Αρχάνες, χωρίς ωστόσο να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στους δρόμους.

Στην πόλη του Ηρακλείου η πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για τρεις περιπτώσεις κοπής δέντρων που ξεριζώθηκαν λόγω των ησχυρών ανέμων.

Η νύχτα στο Ηράκλειο κύλησε ομαλά με τη στάθμη σε Γιόφυρο και Δρακουλιάρη να πέφτει, ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε εγρήγορση για τυχόν βροχοπτώσεις που θα δημιουργήσουν προβλήματα τις επόμενες ώρες.

Λασίθι

Στα λευκά ντύθηκε το Οροπέδιο Λασιθίου με το ύψος του χιονιού σε μερικά σημεία να φτάνει τα 40 εκατοστά. Στην περιοχή δουλεύουν εντατικά εκχιονιστικά μηχανήματα προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Στη Μίλατο η χθεσινή κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές. Σπίτια και καταστήματα υπέστησαν φθορές από την ορμή με την οποία η θάλασσα έβγαζε βράχια στην παραλία.

Ομαλά κύλησε η χθεσινή μέρα σε Ιεράπετρα και Σητεία με ισχυρούς ανέμους, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερα προβλήματα.