Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τη νύχτα της Τετάρτης η κακοκαιρία «Αθηνά», το πέρασμα της οποίας ήταν έντονο στα νησιά του Ιονίου και περιοχές της Ηπείρου.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς η κακοκαιρία «Αθηνά» θα συνεχίσει την επέλαση της.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας «Αθηνά»

Τα μεγαλύτερα προβλήματα από το πέρασμα της κακοκαιρίας παρατηρήθηκαν στην Κέρκυρα, όπου η βροχή προκάλεσε ελαφρές κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων. Από τον όγκο του νερού, πλημμύρισαν, σύμφωνα με το corfupress.com, η Σπηλιά αλλά και ο δρόμος μπροστά από το αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να κινούνται με μεγάλη δυσκολία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το corfutvnews.gr, η κακοκαιρία σε συνδυασμό με τους ανέμους πήραν και «σήκωσαν» τον Πύργο του Ναυαγοσώστη στην παραλία του Ύψου. Ο πύργος έπεσε σε ένα αυτοκίνητο προκαλώντας ζημιές.

Επιπλέον, στο άλσος των Φυλακών, πάνω από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης πτώση δέντρου, το οποίο προκάλεσε ζημιές στα στέγαστρο του προαυλίου, το οποίο και κατέρρευσε μερικώς.

Χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές στην Κέρκυρα

Αρκετά σημεία της περιφέρειας του νησιού με κύριες περιοχές τον Άη Γόρδη, τον Άγιο Ματθαίο και τη Στρογγυλή αντιμετώπισαν πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ προσπάθησαν να τις αποκαταστήσουν άμεσα και μάλιστα ήρθαν και συνεργεία από την Πάτρα.

Προβλήματα και στη Ζάκυνθο

Σοβαρό πρόβλημα προκλήθηκε χθες το βράδυ και στη Ζάκυνθο, με κατολίσθηση στην περιοχή Νεραντζούλες , στην πλαγιά που το καλοκαίρι  είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά. Ο δρόμος έκλεισε, ενώ από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Όπως αναφέρει η υπεύθυνη πολιτικής προστασίας της ΠΕΖ, Μαρία Μουζάκη, στο imerazante.gr: «Τα υλικά παρασύρθηκαν στη μέση του δρόμου ,και πιο συγκεκριμένα, σε όλη τη δημοτική οδό, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος». 

Πάνω από 120 χιλιοστά βροχής την Πέμπτη σε Κέρκυρα και Άρτα

Τα ύψη βροχόπτωσης ξεπέρασαν έως τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης τα 120 χιλιοστά, όπως καταγράφηκε στους  μετεωρολογικούς σταθμούς που βρίσκονται στα Γουβιά Κέρκυρας και στα Θεοδώριανα Άρτας.

Στο δορυφορική εικόνα που ακολουθεί αποτυπώνονται οι νεφώσεις της κακοκαιρίας «Αθηνά»  και ο πίνακας με τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης χθες το απόγευμα.

Κακοκαιρία στην Αθηνά

Τρίκαλα: Καταπτώσεις βράχων στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των περιοχών Πύλης και Καλαμπάκας

Καταπτώσεις βράχων στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των περιοχών Πύλης και Καλαμπάκας, σημειώθηκαν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις μετακινήσεις.

Κατολίσθηση στην Καλαμπάκα

Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων επιχειρούν, από χθες βράδυ, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί.

Προειδοποίηση για υδροσίφωνες την Παρασκευή στο Ιόνιο

Για πιθανή εμφάνιση υδροσιφώνων σήμερα Παρασκευή (8/10) καθώς συνεχίζεται η κακοκαιρία «Αθηνά» με βροχές και καταιγίδες προειδοποιεί το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα το meteo αναφέρει πως αύριο υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης υδροσιφώνων στο Ιόνιο Πέλαγος.

Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης υδροσιφώνων στο Ιόνιο Πέλαγος. Αν παρατηρήσετε…

Posted by Meteo Gr on Thursday, October 7, 2021

Πότε μπαίνει η Αττική στο «μάτι» της κακοκαιρίας

Ο καιρός θα συνεχίσει να είναι βροχερός τις επόμενες ημέρες όχι μόνο κατά τη διάρκεια της Παρασκευής αλλά και μέχρι τα μέσα επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

Ο μετεωρολόγος σημείωσε πως έχουμε μπει σε μια τροχιά έντονης αστάθειας κατά διαστήματα αρκετών βροχών και καταιγίδων, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται προσοχή ειδικά στις περιοχές της δυτικής Ελλάδας που το έδαφος θα έχει κορεστεί από τη βροχή, με κίνδυνο κατολισθήσεων ή πλημμυρικών φαινομένων.

Ο άστατος καιρός θα μετατοπιστεί ανατολικότερα το βράδυ της Πέμπτης πάνω από Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και περιοχές της Θεσσαλίας, αλλά και της κεντρικής Μακεδονίας, ενώ θα κάνει ένα πέρασμα από την Αττική την Παρασκευή, ενώ θα συνεχίσει να είναι πολύ άστατος στα δυτικά.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα, Παρασκευή

Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο 7 και νωρίς το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 6 και κατά τόπους 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά:

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες με εξασθένηση από νωρίς το απόγευμα.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς με εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, κατά διαστήματα ισχυρές και σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Ανατολικοί 5 μποφόρ. Από τη νύχτα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία, κυρίως στην κεντρική, και από τις μεσημβρινές ώρες και στη Θράκη. Τα φαινόμενα στα δυτικά από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5, στα παράκτια τμήματα και στο Θρακικό 6 με 7 και νωρίς το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Στα βόρεια νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων στις περισσότερες περιοχές από τις μεσημβρινές ώρες.

Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς. Από τις βραδινές ώρες οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις, στα δυτικά αυξημένες όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα δυτικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Στα νότια λίγες τοπικές νεφώσεις.

Ανεμοι: Στο βορειοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 και νωρίς το πρωί 7 με 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα, από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι ισχυρά κυρίως στα νότια, σταδιακά από νωρίς το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.