Ο καιρός θα συνεχίσει να είναι βροχερός τις επόμενες ημέρες όχι μόνο κατά τη διάρκεια της Παρασκευής αλλά και μέχρι τα μέσα επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

Ο μετερωρολόγος σημείωσε πως έχουμε μπει σε μια τροχιά έντονης αστάθειας κατά διαστήματα αρκετών βροχών και καταιγίδων, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται προσοχή ειδικά στις περιοχές της δυτικής Ελλάδας που το έδαφος θα έχει κορεστεί από τη βροχή, με κίνδυνο κατολισθήσεων ή πλημμυρικών φαινομένων.

Σε όλα τα δυτικά Βαλκάνια κινείται ένα χαμηλό βαρομετρικό που δίνει έντονα φαινόμενα, βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις πιο βόρεια, μια ζώνη του οποίου εκτείνεται στα βόρεια του Ιονίου πελάγους

Ο άστατος καιρός θα μετατοπιστεί ανατολικότερα το βράδυ της Πέμπτης πάνω από Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και περιοχές της Θεσσαλίας, αλλά και της κεντρικής Μακεδονίας, ενώ θα κάνει ένα πέρασμα από την Αττική την Παρασκευή, ενώ θα συνεχίσει να είναι πολύ άστατος στα δυτικά.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έχει προειδοποιήσει για την επέλασή της κακοκαιρίας στη χώρα μας με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Την Παρασκευή βροχές και καταιγίδες αναμένονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ οι πρωινές ώρες θα ξεκινήσουν με ηλιοφάνεια σε Έβρο και ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί ως εξής:

Πότε θα βρέξει στην Αττική

Από την Αττική το μέτωπο αναμένεται να περάσει τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, βαθμιαία θα πυκνώσει η συννεφιά φέρνοντας διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να είναι ισχυρές τοπικά. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το απόγευμα, με κάποια να διατηρούνται σε τοπικό επίπεδο μέχρι το βράδυ εξασθενημένο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν βροχές, ενώ πιο έντονες θα είναι οι βροχοπτώσεις στην περιοχή της Πιερίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-17 βαθμούς.

Το Σάββατο και την Κυριακή θα παραμείνει άστατος ο καιρός με μπόρες καθώς σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου έχουμε μπει σε μια τροχιά έντονης αστάθειας κατά διαστήματα αρκετών βροχών και καταιγίδων.

Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα, ενώ παρατηρείται εμμονική συμπεριφορά του καιρού όλες τις επόμενες ημέρες γιατί αυτό θέλει προσοχή, όπως τόνισε ο μετεωρολόγος.

Την Τρίτη ο καιρός κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει να είναι άστατος, θα πέσει λίγο η θερμοκρασία στα νότια, αλλά χωρίς μεταβολή στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ακόμα ότι το ρεύμα ψύχρας θα υπάρχει και θα έχουμε κατεβασιές κρύου αέρα από βδομάδα, συγκεκριμένα από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και μένει να δούμε αν αυτό θα φτάσει μέχρι την περιοχή μας.