Για πιθανή εμφάνιση υδροσιφώνων αύριο Παρασκευή (8/10) καθώς συνεχίζεται η κακοκαιρία «Αθηνά» με βροχές και καταιγίδες προειδοποιεί το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα το meteo αναφέρει πως αύριο υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης υδροσιφώνων στο Ιόνιο Πέλαγος.

Ζητάει, επίσης, από τους πολίτες, αν παρατηρήσουν κάποιον υδροσίφωνα κοντά τους, να στείλουν την αναφορά τους με την ακριβή περιοχή, την ώρα και διάρκεια που είχε.

To meteo, επισημαίνει ακόμα ότι η παρατήρηση των υδροσιφώνων θα πρέπει να γίνεται από ασφαλή απόσταση καθώς αν και δεν είναι τόσο ισχυροί όσο οι ανεμοστρόβιλοι ξηράς, μπορούν να προκαλέσουν υλικές ζημιές και τραυματισμούς.

Δείτε την ανάρτηση:

Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης υδροσιφώνων στο Ιόνιο Πέλαγος. Αν παρατηρήσετε…

Posted by Meteo Gr on Thursday, October 7, 2021

Η επέλαση της κακοκαιρίας θα συνεχιστεί και αύριο Παρασκευή με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου να κάνει λόγο για βροχές ενώ σημειώνει πως έχουμε μπει σε μια τροχιά έντονης αστάθειας κατά διαστήματα αρκετών βροχών και καταιγίδων.

Πάνω από 120 χιλιοστά βροχής σε 18 ώρες σε Κέρκυρα και Ήπειρο

Έως τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης ύψη βροχόπτωσης που ξεπερνούν τα 120 χιλιοστά καταγράφονται στους  μετεωρολογικούς σταθμούς που βρίσκονται στα Γουβιά Κέρκυρας και στα Θεοδώριανα Άρτας.

Στο δορυφορική εικόνα που ακολουθεί αποτυπώνονται οι νεφώσεις της κακοκαιρίας «Αθηνά» στις 18:10 ώρα Ελλάδας και περιέχεται πίνακας με 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 18:00 το απόγευμα.

χιλιοστά βροχόπτωσης σε Κέρκυρα και Ιόνιο