Στο πλαίσιο της διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ και κατόπιν ενεργειών και συνεργασίας της EUCOM και του ΓΕΕΘΑ, χθες, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2021, ολοκληρώθηκε η μεταστάθμευση μαχητικών αεροσκαφών F-15 της USAFE και προσωπικού υποστήριξής τους στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, υπό την επωνυμία «Castle Forge».

Κατά την διάρκεια της παραμονής των αμερικάνικων μαχητικών στην Ελλάδα, έχει προγραμματιστεί «να εκτελεστούν συνεκπαιδεύσεις σε συνεργασία και με τους 3 Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και με την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, σε αποστολές:

  • Σύνθετων Αμυντικών και Επιθετικών Αεροπορικών Τακτικών
  • Αεροπορικής υποστήριξής με Τερματική Καθοδήγηση Πυρών (Joint Terminal Attack Controller – JTAC)
  • Εναέριας Μάχης
  • Προστασίας – Προσβολής στόχων σε ξηρά και θάλασσα
  • Προσβολής – Υποστήριξης Ναυτικών Δυνάμεων», όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ.

«Η μεταστάθμευση όπως και οι σχεδιαζόμενες συνεκπαιδεύσεις, διεξάγονται στο πλαίσιο της σταθερά αναβαθμιζόμενης πολυεπίπεδης στρατιωτικής συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο Χωρών, με κοινό στόχο την συμβολή στην ασφάλεια και στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Δείτε τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία Τύπου του ΓΕΕΘΑ:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.