Τον κώδωνα του κινδύνου για τα επιδημιολογικά δεδομένα στη βόρεια Ελλάδα, αρκετές περιοχές της οποίας μπαίνουν από σήμερα σε μίνι lockdown κρούει η Ματίνα Παγώνη.

«Όλη η βόρεια Ελλάδα κοκκίνισε. Υπάρχουν πόλεις στην βόρεια Ελλάδα, οι οποίες έχουν εμβολιαστική κάλυψη κάτω από ο 40%, γιατί ο κόσμος δεν έχει πειστεί» τονίζει χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μιλώντας στο Mega. «1 στα 3 κρούσματα σε ορισμένες περιοχές της βορείου Ελλάδας είναι παιδιά. Πιέζεται το σύστημα» λέει και υπογραμμίζει ότι «οι ΜΕΘ στην βόρεια Ελλάδα είναι πάνω από 90% καλυμμένες. Αν καλυφθεί το 10%, πού θα πάει ο κόσμος να νοσηλευτεί».

Η γιατρός αναφέρθηκε στην χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου, η οποία ξεκίνησε για τους υγειονομικούς και τους άνω των 60. «Η τρίτη δόση βοηθά πάρα πολύ, ειδικά στους ανοσοκατασταλμένους. Αυξάνει πολύ τα αντισώματα» είπε.

«Να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και να πάνε να εμβολιαστούν. Εάν αυτό δεν το συνειδητοποιήσουν θα τρέχουμε να φτάσουμε το τοίχος ανοσίας. Μπροστά ο κορονοϊός και πίσω εμείς» κατέληξε η Ματίνα Παγώνη.

Κορονοϊός: Τα μέτρα που ισχύουν στη βόρεια Ελλάδα

ΘεσσαλονίκηΧαλκιδικήΛάρισα και Κιλκίς εντάχθηκαν στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας.

Επίσης, παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων σε Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Καβάλα, Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα.

Από σήμερα μπήκε στο επίπεδο 3, δηλαδή το πορτοκαλί η Αργολίδα.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν από σήμερα, Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 6:00.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.