Ασφυκτική πίεση δέχονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπου σαρώνει ο κορονοϊος και μετά από κάθε εφημερία, τα άδεια κρεβάτια των εντατικών είναι ελάχιστα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το Mega, αυτή τη στιγμή 22 άτομα νοσηλεύονται στις ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, 15 στο Ιπποκράτειο, 15 στο ΑΧΕΠΑ και 10 στο Παπαγεωργίου.

Όσον αφορά στις εισαγωγές, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ παρατηρείται μία μικρή σταθεροποίηση, καθώς σήμερα έγιναν μόλις 17 εισαγωγές.

O χάρτης των νοσηλειών στην Ελλάδα

Ο χάρτης των νοσηλειών

Αυξάνονται τα αιτήματα εκταφών στην Πάτρα

Στην Πάτρα, το κίνημα των αρνητών ζητά καθημερινά εκταφές νεκρών από κορονοϊό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, μία γυναίκα ζήτησε εκταφή του συζύγου της που κατέληξε από κορονοϊό, καθώς ισχυριζόταν πως οι αιτίες του θανάτου του ήταν άλλες.

«Καμπανάκι» Σαρηγιάννη για την επιδημιολιογική φόρτιση στη Θεσσαλονίκη

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία του κορονοϊού, ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα, κρούουν οι ειδικοί καθώς το ποσοστό των εμβολιασμών είναι ακόμα πολύ χαμηλό.

Όπως είπε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Mega, πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας έχουν εμβολιαστική κάλυψη περί το 40% και αυτή τη στιγμή η Θεσσαλονίκη έχει τριπλάσια επιδημιολογική φόρτιση, δηλαδή κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, σε σχέση με την Αττική. «Αυτό δεν είναι φυσιολογικό» τόνισε ο καθηγητής.