Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο. «Έρχονται επικίνδυνες καταιγίδες» τονίζει ο μετεωρόλογος Κλέαρχος Μαρουσάκης μιλώντας στο Newsbeast ενώ παράλληλα επισημαίνει πως η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά.

Γράφει η Σταυρούλα Πεταλιού

Εστιάζοντας στην μεταβολή του καιρού ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει πως τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν από αύριο το απόγευμα (Τρίτη 21/9) τη Χαλκιδική, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, το βόρειο και δυτικό Αιγαίο, την ανατολική και νότια Θεσσαλία, τις Σποράδες και τέλος την κεντρική και βόρεια Εύβοια. Στις εν λόγω περιοχές θα δούμε καταιγίδες και μπορεί να υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και προβλήματα από το χαλάζι και τους κεραυνούς.

«Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν αρκετές περιοχές, κυρίως βόρειες, θα κρατήσουν μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης ενώ στη συνέχεια θα ”περάσουν” στην Αττική» εξηγεί ο μετεωρολόγος του Open.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΒΡΟΧΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Πότε θα βρέξει στην Αθήνα

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην Αθήνα θα βρέξει από το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα.

Ενισχύονται οι βορειάδες πέφτει η θερμοκρασία

Από το απόγευμα της Τετάρτης θα ενισχυθούν οι βορειάδες στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και θα πνέουν με ένταση 8 ακόμη και 9 μπορόφ ενώ παράλληλα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο θα πέσει σημαντικά η θερμοκρασία και το θερμόμετρο θα δείξει στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα ακόμη και 18 βαθμούς Κελσίου.

«Στην Αττική η θερμοκρασία θα πέσει από το βράδυ της Τετάρτης. Το πρωί της Πέμπτης και της Παρασκευής θα έχει αρκετή ψύχρα και το μεσημέρι ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει στους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου ενώ λίγο πιο υψηλές θερμοκρασίες θα συναντήσουμε στα δυτικά» δηλώνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΒΡΟΧΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία από την Παρασκευή

Από την Παρασκευή (24/9) το μεσημέρι ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία και το θερμόμετρο στα κεντρικά και νότια της χώρας θα δείξει 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Πότε θα έρθει οριστικά το φθινόπωρο

«Σε πιο φθινοπωρινό μοτιβό θα πάμε από το τέλος του μήνα πιο οργανωμένα» αναφέρει κλείνοντας ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξηγώντας πως το κύμα ζέστης θα υποχωρήσει σημαντικά και δεν φαίνεται να περιμένουμε άλλο.

Ο μετεωρολόγος του Open ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook χάρτες στους οποίους φαίνονται οι ψυχρές αέριες μάζες που θα κινηθούν προς τη χώρα μας.

Δείτε την ανάρτησή του

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥΜεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από αύριο το βράδυ και από τα βόρεια….

Posted by Klearhos Marousakis on Sunday, September 19, 2021