Μετά τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και οι γιατροί του Πανεπιστημιακού αποφάσισαν χθες να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από αύριο με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.

Οι γιατροί είναι απλήρωτοι από τον Ιούλιο, ενώ το υπουργείο Υγείας δεν έχει εγκρίνει ακόμη πιστώσεις για το τελευταίο 4μηνο του τρέχοντος έτους που ολοκληρώνεται σε 40 ημέρες περίπου. Αντίθετα εγκρίθηκε πρόσφατα η πίστωση για την εξόφληση των αναδρομικών των εφημεριών αλλά το ουσιαστικό πρόβλημα αφορά στην καθυστέρηση της εξόφλησης δεδουλευμένων εφημεριών.

Η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) προκήρυξε ήδη 24ωρη απεργία για τις 30 του μηνός ενώ στο ένα νοσοκομείο μετά το άλλο, οι γιατροί όλης της χώρας σχεδόν, προχωρούν σε επισχέσεις.

Η απόφαση των γιατρών θα έχει ως αποτέλεσμα να αναβληθούν τα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία αλλά και τα προγραμματισμένα χειρουργεία, πολλά εκ των οποίων έχουν οριστεί εδώ και μήνες.

Η κατάσταση την Τρίτη αναμένεται να είναι ιδιαίτερα οξυμένη αφού το νοσοκομείο εφημερεύει και οι ειδικευόμενοι γιατροί του ιδρύματος αποφάσισαν να απέχουν και από τις εφημερίες με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Πηγή: eleftheria.gr