Στο επίκεντρο η ρήτρα μονιμότητας

Απόφαση του ΣτΕ που μιλάει για συνταγματική ενέργεια έχει στα χέρια του ο Άρειος Πάγος


ΕΛΛΑΔΑ
20:06
21/01/2015
Στο επίκεντρο η ρήτρα μονιμότητας
1
loading

Το «καυτό» θέμα της κατάργησης της «ρήτρας μονιμότητας», σε ορισμένες επιχειρήσεις, από το μνημόνιο ΙΙ καλείται να κρίνει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έχοντας ήδη στα… χέρια της απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κάνει λόγο για νόμιμη και συνταγματική ενέργεια.

Το θέμα έφτασε στον ¨Αρειο Πάγο μετά από προσφυγή έξι απολυμένων των ΚΤΕΛ Χαλκιδικής. Το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου είχε αναβάλει την συζήτηση για την «ρήτρας μονιμότητας» δηλαδή τους όρους που περιλαμβάνονται σε συλλογικές συμβάσεις εργασίας ή κανονισμούς ορισμένων επιχειρήσεων οι οποίοι προέβλεπαν αυξημένη προστασία των μισθωτών από την απόλυση σε σχέση με την (μειωμένη) προστασία που γενικώς παρέχεται έναντι των απολύσεων από την εργατική νομοθεσία καθώς εκκρεμούσε η επίλυση του ίδιου νομικού ζητήματος στην Ολομέλεια του ΣτΕ. Μάλιστα για το λόγο αυτό οι αρεοπαγίτες δέχτηκαν τα πυρά του καθηγητή του Εργατικού Δικαίου στην Νομική Σχολή Αθηνών Δημήτρη Τραυλού-Τζανετάτου .

Η Ολομέλεια του ΣτΕ στο μεταξύ έκρινε ότι η έκδοση της 6/28.2.2012 Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου δεν παραβιάζει τις συνταγματικές επιταγές. Απόφαση την οποία επικαλέστηκε και η μειοψηφία των αρεοπαγιτών διαφωνώντας για την παραπομπή του θέματος στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για λόγους γενικότερου ενδιαφέροντος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar panos

    Δεν θα έπρεπε η μονιμότητα να υπήρχε σε περιπτώσεις που ο εργαζόμενος δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του ή δεν συμπεριφέρεται σωστά. Ετσι ισχύει και στην Ευρώπη.
    Αλλά επιδή εδώ δεν είμαστε ευρωπαίοι αλλά μπάχαλο και κανίβαλοι και ο ένας θέλει να πετάξει από την καρέκλα του και να φάει τον άλλο για να μπεί αυτός στη θέση του η μονιμότητα είναι απαραίτητη πλήν εξαιρέσεων...Κομματόσκυλα, κλίκες και φατρίες θα πέταγε έξω ο ένα τον άλλον...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει