Για το σάλο που έφεραν τα αθλητικά παπούτσια με το σήμα του ΠΑΣΟΚ μίλησε ο 17χρονος δημιουργός τους τονίζοντας πως του έχουν κάνει παραγγελίες ακόμη και από την Αμερική.

Τα συγκεκριμένα παπούτσια είναι στο χρώμα του ΠΑΣΟΚ, στο πλάι τους έχουν σύμβολο του κόμματος δηλαδή τον πράσινο ήλιο και στο εσωτερικό της γλώσσας υπάρχει η φράση «λεφτά υπάρχουν», ενώ το κάθε ζευγάρι κοστίζει 280 ευρώ.

«Είμαι 17 ετών. Το ΠΑΣΟΚ το γνώρισα κυρίως μέσω των memes και μετά μου εξήγησαν και οι γονείς μου. Ήμουν με ένα φίλο μου και το συζητούσαμε, και λέγαμε ιδέες για ονόματα. Όταν είπα ΠΑΣΟΚ, δεν το άκουσε καλά, και μου το έγραψε ΜΠΑΣΟΚ, γιατί είναι Ελληνοαμερικανός. Και έμεινε έτσι. Μόνος μου τα έφτιαξα τα παπούτσια. Βρήκαμε την ιδέα, το σχεδιάσαμε και το στείλαμε σε εργοστάσιο. Η τιμή είναι 280 ευρώ, λιανική. Μου έχουν πάρει ζευγάρια και από την Αμερική» είπε ο 17χρονος Γιάννης Λουλούδης.

Τα παπούτσια «ΜΠΑΣΟΚ» όπως επισημαίνουν οι εμπνευστές, είναι συλλεκτικά, καθώς έχουν σχεδιαστεί στο χέρι και στην αγορά κυκλοφορούν μόλις 100 ζευγάρια.

«Με σταμάτησε ο κ. Παναγιώτης Βλάχος από το ΚΙΝΑΛ, που γράφει ότι κόμματα δεν είναι εμπορικά brands. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο και μου ζήτησε να σταματήσω την πώληση και το έκανα. Έβγαλα συνολικά 100 ζευγάρια. Μου έχουν μείνει περίπου 50», πρόσθεσε.

Η αντίδραση του ΚΙΝΑΛ

Ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Βλάχος σε ανάρτησή του έγραψε ότι, «ο δημιουργός και παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών έχει ειδοποιηθεί αναλόγως», ενώ τόνισε πως «τα κόμματα δεν είναι εμπορικά brands για να διαθέτουν με αμοιβή την εκμετάλλευση του σήματός τους σε εταιρείες».

Ο κ. Βλάχος ανέφερε ότι «από τον χειμώνα και μετά, όσοι υπέπεσαν στην αντίληψή μας και διαφήμιζαν μπέργκερ, πάρτυ, λαμπάδες, μπλουζάκια κλπ με όνομα, λογότυπο, παράφραση ΠΑΣΟΚ, ειδοποιήθηκαν από το γραφείο μου και απέσυραν το προϊόν».

«Αυτό δεν θα γίνει ανεκτό», σημείωσε ο ίδιος.

Είδα ότι διαφημίζονται κάποια αθλητικά παπούτσια με λογότυπο και παράφραση του ονόματος του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν αναρτώ…

Posted by Panagiotis Vlachos on Sunday, September 5, 2021