Διευκρινίσεις αναφορικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του 62χρονου ψαρά που αγνοούνταν, ανοιχτά του Θερμαϊκού, επί πέντε ημέρες, έδωσε σήμερα, μέσω ανακοίνωσής του, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

«Αναφορικά με το περιστατικό 62χρονου αγνοούμενου αλιέα, στη θαλάσσια περιοχή Σαχάρα Νέας Καλλικράτειας Θερμαϊκού κόλπου, γνωρίζεται ότι, πρώτες πρωινές ώρες την 03.09.2021, επικοινώνησαν με τη Λιμενική Αρχή Ν. Μουδανιών, δυο (02) οικεία πρόσωπα του εν λόγω αλιέα, τα οποία δήλωσαν ότι ο ανωτέρω αγνοείται από τις μεσημβρινές ώρες την 01.09.2021 έχοντας μεταβεί για αλιεία με μικρή φουσκωτή κωπήλατη βάρκα, μήκους περίπου 2-3 μέτρων, στη θαλάσσια περιοχή Σαχάρα Νέας Καλλικράτειας Θερμαϊκού κόλπου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης, Νέας Μηχανιώνας και Σκάλας Κατερίνης, οι οποίες από κοινού με τη Λιμενική Αρχή Ν. Μουδανιών ξεκίνησαν άμεσα εκτεταμένες έρευνες προς εντοπισμό του 62χρονου αλιέα.

Οι έρευνες διεξάγονταν μέχρι και την 05.09.2021, όπου ο αγνοούμενος εντοπίστηκε σώος και καλά στην υγεία του, πλησίον της παραλίας “ΒΕΛΙΚΑ” Ν. Λάρισας», προστίθεται.

«Στις έρευνες που διεξήχθησαν συμμετείχαν συνολικά τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Ε/Π Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.), τρία (03) Α/Κ σκάφη, πέντε (05) ιδιωτικά σκάφη, ενώ ενημερώθηκαν όλα τα παραπλέοντα πλοία που διέπλεαν την ευρύτερη περιοχή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως ο ψαράς δήλωσε ευγνώμων που κατάφερε να μείνει ζωντανός, όπως είπε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ωστόσο θεωρεί ότι οι έρευνες δεν διεξήχθησαν όπως θα έπρεπε.

«Το λιμενικό θεωρώ ότι δεν έκανε καμία ενέργεια. Ήμουν τέσσερις ημέρες ακινητοποιημένος στο ίδιο σημείο, τρία χιλιόμετρα έξω από το Θερμαϊκό και δεν είδα κανέναν, με ένα εμφανέστατο φουσκωτό δυο μέτρων και είκοσι εκατοστών κίτρινο που λαμπυρίζει στον ήλιο. Πώς δεν με είδε κανείς;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.