Ο πραγματογνώμονας, Παναγιώτης Μαδιάς, μιλώντας στο Newsbeast για το δυστύχημα του Mad Clip αποκάλυψε πως είδε βίντεο από τη στιγμή της μοιραίας πρόσκρουσης της Porsche στην κολώνα, το οποίο δίνει απαντήσεις για το αν υπήρξε εμπλοκή άλλου οχήματος, αλλά δημιουργεί και ερωτήματα για τα αίτια του τροχαίου.

της Δήμητρας Τριανταφύλλου

«Φάνηκε ευθύς εξαρχής ότι ήταν ένα δύσκολο τροχαίο σε ο, τι αφορά στα αιτία του. Ερμηνεύοντας τα ίχνη που αφήσαν οι τροχοί του αυτοκινήτου στο οδόστρωμα, το μήκος αυτών των ιχνών, τη φορά και την κατεύθυνση εκτροπής του οχήματος, τα οποία ίχνη άρχιζαν σε απόσταση 25 μέτρων από το κρίσιμο σημείο της καμπυλότητας της δεξιάς στροφής, όλα αυτά λοιπόν με έχουν προβληματίσει πάρα πολύ.

Αν το όχημα κινούνταν με 200 χιλιόμετρα όπως λένε, τότε θα είχε εκτραπεί στο κρίσιμο καμπυλόγραμμο τόξο της διαγραφόμενης δεξιάς στροφής κίνησης σε σχέση με την αρχική του κατεύθυνση. Τέτοιο είδος εκτροπής δεν είχαμε, αυτό δε συνέβη.

Αντίθετα, το όχημα πέρασε με επιτυχία το καμπυλόγραμμο τμήμα της στροφής και ευθυγραμμίστηκε 25 μέτρα πριν από τη στροφή. Άρα κάτι συμβαίνει», είπε αρχικά ο πραγματογνώμονας στο Newsbeast.

Mad Clip: Το βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει το δυστύχημα

O κ. Μαδιάς στη συνέχεια μίλησε για ένα βίντεο που έχει δει ο ίδιος και φαίνεται καρέ – καρέ η στιγμή του δυστυχήματος: «Βλέποντας το video με την εκτροπή του οχήματος, βεβαιώθηκα ότι πρώτον δεν ήρθε σε επαφή και δεν εμποδίστηκε από κανένα άλλο όχημα.

Δεύτερον, το Audi που κάποια στιγμή φερόταν ως εμπλεκόμενο, αφού έγινε η πρόσκρουση της Porsche πάνω στην κολώνα, αμέσως μετά περνάει με ασφάλεια.

Άρα, το τελευταίο δε συμμετείχε με κανένα τρόπο στην πρόσκληση του ατυχήματος, ούτε όμως και κανένα άλλο, γνωστό ή άγνωστο όχημα, ούτε ένα ζώο βλέπουμε να περνάει, ούτε τίποτα».

Ο πραγματογνώμονας προσθέτει: «Γιατί έχασε λοιπόν ο οδηγός τον έλεγχο; Μας κάνει εντύπωση.

Γιατί συνέβη αυτό σε μια ευθεία; Γι΄ αυτό και λέμε: μήπως για κάποιο λόγο κάτι του συνέβη; Μήπως συνέβη κάτι στον οργανισμό του δηλαδή, στην υγεία του; Η επέμβαση στο αυτοκίνητο του με στόχο να τον σκοτώσουν, δεν μου φαίνεται πιθανό σενάριο. Πιο πιθανό μου φαίνεται να του συνέβη κάτι οργανικό. Είναι μια εικασία μου αυτή χωρίς να είμαι γιατρός. Αν ήταν δολιοφθορά θα το πάθαινε πολύ πιο πριν.

Όσο για τις τοξικολογικές, τα στοιχεία έχουν παρθεί αλλά από την εμπειρία μου δεν θα δοθούν πριν περάσουν 2 με 2/1/2 μήνες. Αν έπαιξε το ρόλο του π.χ η κατανάλωση αλκοόλ αυτό θα αργήσει να φανεί.

Το συμπέρασμα είναι πως ο τρόπος και ο μηχανισμός εκτροπής πάνω στην κολώνα φωτισμού είναι αλλοπρόσαλλος. Να πω πάντως ότι η Πολιτεία φέρει τεράστιες ευθύνες που δεν έχει εξασφαλίσει μπάρες ασφαλείας εθνικών οδών και σύστημα αναχαίτισης οχημάτων σε έναν τέτοιο δρόμο καρμανιόλα και ειδικά στο συγκεκριμένο σημείο».

«Δεν μπορεί να ληφθεί υπόψιν το βίντεο που έχει δημοσιευθεί, είναι 1.100 μέτρα πριν το τροχαίο»

Ο Παναγιώτης Μαδιάς αναφέρθηκε και στο βίντεο που ήρθε χθες στη δημοσιότητα και δείχνει την Porsche του Mad Clip να ξεκινάει από ένα φανάρι στην παραλιακή μαζί με το Audi R8.

Ο πραγματογνώμονας ξεκαθάρισε πως το συγκεκριμένο βίντεο δεν μπορεί να ληφθεί υπόψιν, διότι είναι περίπου 1.100 μέτρα πριν από το σημείο που έγινε το μοιραίο δυστύχημα.