Τον θάνατο της εμβληματικής ψυχαναλύτριας, Άννας Ποταμιάνου, ανακοίνωσε η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία εκφράζοντας τη θλίψη και την οδύνη της για τον χαμό μιας από τις επιφανέστερες εκπροσώπους της ψυχανάλυσης.

«Με βαθιά θλίψη και ανείπωτη οδύνη ανακοινώνουμε το θάνατο της Άννας Ποταμιάνου, ιδρυτικού μέλους της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας, η οποία σφράγισε με το κλινικο-θεωρητικό και διδακτικό της έργο, τη σκέψη και την προσωπικότητά της την Εταιρεία μας.

Μία από τις επιφανέστερες εκπροσώπους της Ψυχανάλυσης, η Άννα Ποταμιάνου, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, ψυχολόγος, υπήρξε επί δεκαετίες διδάσκουσα αναλύτρια της Εταιρείας μας, καθώς και της Ψυχαναλυτικής Εταιρείας Παρισίων, τακτικό μέλος του Ινστιτούτου Ψυχοσωματικής Pierre Marty και της Ελληνικής Ψυχoσωματικής Εταιρείας, Fellow του Διεθνούς Συμβουλίου Ψυχολόγων, πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης κλπ.

Το 1956, ίδρυσε, οργάνωσε και διηύθυνε το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, τον πρώτο φορέα εξωνοσοκομειακής περίθαλψης στην Ελλάδα. Συνέγραψε περισσότερα από δέκα βιβλία και πολλές δεκάδες άρθρα, σχετικά με τις οριακές και ψυχοσωματικές οργανώσεις, το τραύμα, την καταστροφικότητα, τις ταυτίσεις, το όνειρο…» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας.