Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού ανέρχεται σε 770 άτομα, εκ των οποίων οι 45 είναι ανεμβολίαστοι. Ένας εξ αυτών είναι ο ογκολόγος του νοσοκομείου, ο μοναδικός στο νοσηλευτικό ίδρυμα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και αμφιβολία στους καρκινοπαθείς, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Mega.

Σε περίπτωση που ο γιατρός δεν δεχτεί να εμβολιαστεί έχει εκταμιευτεί το ανάλογο κονδύλι για να έρθει ο επόμενος ογκολόγος στο νησί. Θα υπάρξουν μάλιστα και εξτρά κίνητρα για την εν λόγω θέση.

Από αύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου θα βγαίνουν σε αναστολή γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό και λοιπό προσωπικό του ΕΣΥ που δεν έχουν εμβολιαστεί. Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για αναγκαστικές μετατάξεις στο δημόσιο, με όχημα την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Στο υπουργείο Υγείας έχουν καταρτίσει επιχειρησιακό σχέδιο για την αναπλήρωση των κενών από τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους που θα μείνουν εκτός. Μεταξύ των μέτρων που έχουν αποφασιστεί είναι τόσο οι μετακινήσεις προσωπικού εντός νοσοκομείου ή Κέντρου Υγείας αρχικά αλλά κι εντός Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) αλλά και η σύμπτυξη κλινικών και τμημάτων. Με τους νοσηλευόμενους με Covid – 19 πλέον να ξεπερνούν τις 2.500 σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, η εφαρμογή του σχεδίου αποτελεί μια δύσκολη εξίσωση.