Χαμένες στη μετάφραση συνεχίζουν να είναι οι ιταλικές αρχές με την απίστευτη μαρτυρία του Ανδρέα Οικονόμου, ενός από τους διασωθέντες του Norman Atlantic στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος κατήγγειλε ατο πλοίο Graziadei, το οποίο μετείχε στις επιχειρήσεις διάσωσης του φλεγόμενου πλοίου 39 άνθρωποι βρίσκονται για τρίτη ημέρα στο πλοίο που τους διέσωσε, ενώ το πλοίο είναι ακινητοποιημένο από χιονοθύελλα κοντά στις ιταλικές ακτές.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι στη σωσίβια λέμβο που βρέθηκαν είχαν επιβιβαστεί ακόμα 4 άνθρωποι, οι οποίοι έπεσαν στο νερό πριν περισυλλεγούν από τα σωστικά συνεργεία.

Από τους 39 ανθρώπους σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου οι 21 είναι Έλληνες.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το ρεπορτάζ το υπουργείο έχει γνώση για 38 επιβάτες, χωρίς να έχει εικόνα για την καταγωγή τους.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι μαρτυρίες του κ. Οικονόμου και το υπουργείο Ναυτιλίας δεν έχει εικόνα για την ταυτότητα των διασωθέντων στο πλοίο που βρίσκεται ακόμα εν πλω, είναι πιθανό οι 32 Έλληνες αγνοούμενοι να μειωθούν σε 11.

«Είμαστε εγκλωβισμένοι για τρίτη ημέρα στο πλοίο μέσα σε χιονοθύελλα. Οι άνθρωποι εδώ μας έχουν φροντίσει πάρα πολύ καλά αλλά δεν μπορούμε να επιστρέψουμε γιατί δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς» τόνισε ο κ. Οικονόμου, σημειώνοντας ότι «οι αρχές στην Ιταλία είναι ενήμερες από τον φιλιππινέζο πλοίαρχο, ο οποίος «τραβάει τα μαλλιά του με την αδιαφορία που δείχνουν».

«Ο πλοίαρχος έχει ενημερώσει ότι το καράβι του έχει λέμβους για 25 άτομα και μαζί με τους διασωθέντες πλέον έχει εν πλω πάνω από 60» πρόσθεσε.