«Με τιτάνια προσπάθεια οι άνθρωποι μάχονται σε όλα τα μέτωπα και έχουν καταφέρει να περιορίσουν τα μέτωπα στην Αττική» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε πριν λίγη ώρα για να ενημερώσει για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

«Η μάχη συνεχίζεται» ήταν το μήνυμα του στο «κλείσιμο» της ενημέρωσης.

Αναφορικά με τη φωτιά στην Εύβοια, είπε πως δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο και θα δοθεί μάχη όλη τη νύχτα και πως οι καταστροφές είναι μεγάλες.

«Όλες οι καμένες οι εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες» υπογράμμισε και ενημέρωσε πως αναμένονται δυνάμεις από την Τσεχία, την Γερμανία, την Πολωνία, την Σλοβακία, την Αυστρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Κατάρ και το Κουβέιτ.

Αναφορικά με τη φωτιά στην Πάρνηθα είπε πως: «Η άνιση μάχη αποδίδει σταδιακά μια βελτιωμένη εικόνα. Οι αναζωπυρώσεις ήταν δεκάδες αλλά αντιμετωπίστηκαν. Οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν ισχυρές».

Στην συνέχεια τόνισε ότι: «Σε σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε αποφασίστηκε να επιτηρούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας περιοχές της Αττικής περιοχές που βρίσκονται σε ύφεση για τυχόν αναζωπυρώσεις».

Σε ότι αφορά το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια είπε ότι θα συνεχιστεί η μάχη όλη τη νύχτα. «Στο νότιο τμήμα η κατάσταση είναι σταθερή. Στο βόρειο τμήμα είναι εξαιρετικά δύσκολη».

Ενημερώνοντας για την Ηλεία και τη Φωκίδα είπε ότι: «είχαμε μεγάλο αριθμό αναζωπυρώσεων. Όλες αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Η κατάσταση παραμένει όμως δύσκολη».