Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Σούνιο, προς την περιοχή Λεγρενά, και ενώ η Αττική παραμένει αντιμέτωπη με πολλαπλά μέτωπα.

Νωρίτερα, από την Πυροσβεστική έλεγαν πως η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση πλησίον ξενοδοχειακής μονάδας στη Λεωφόρο Σουνίου, ενώ ο Ο Δημήτρης Λουκάς, δήμαρχος Λαυρεωτικής, μιλώντας στο Newsbeast, έκανε λόγο για «μεγάλη φωτιά» που όμως έγινε άμεσα αντιληπτή.

Όπως δήλωσε: «Η φωτιά είναι μεγάλη, είναι δίπλα από το ξενοδοχείο Cape Sounio της παραλιακής. Συνδράμουν δήμος, εθελοντές και πυροσβέστες για την κατάσβεσή της».

Νεότερες πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν πως οι πρώτες προσπάθειες για τον έλεγχο του μετώπου, για το οποίο η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση στις 17.08, δεν κατάφεραν να το οριοθετήσουν.

Στο σημείο έσπευσαν, αρχικά, 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Την τελευταία ώρα, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν – επιχειρούν 15 πυροσβέστες και 7 οχήματα ενώ συνδράμει και ελικόπτερο.

Σημειώνεται πως στην περιοχή γύρω από την παραπάνω μονάδα υπάρχει αρκετή βλάστηση. Πηγές του ξενοδοχείου σημείωσαν, από την πλευρά τους, πως η εν λόγω επιχείρηση δεν απειλείται.

Σκοπός των πυροσβεστών είναι οι φλόγες να μη φτάσουν σε οικίες ή άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις στην περιοχή.

Διακοπή κυκλοφορίας

Σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση της τροχαίας, και λόγω της φωτιάς στην περιοχή, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών – Σουνίου από το ύψος του καταστήματος «MARIDA SEAFOOD RESTAURANT» έως το ύψος του Ναού Ποσειδώνος και στα δύο ρεύματα.