Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Κηφισιάς για την ανοιχτά αντιπαράθεση με την Περιφέρεια Αττικής με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος για πραγματοποίηση Λευκής Νύχτας την ερχόμενη Παρασκευή.

Το σχετικό αίτημα απορρίφθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής Βορείου Τομέα, Γιώργο Καραμέρο.

Σε συνέντευξη που πάραχώρησε στο ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς Μάρκος Πανέτας διερωτήθηκε πώς είναι δυνατή η διακυβέρνηση με πολιτικές μη ανάπτυξης.

«Χρειάζεται να υπάρχει τζίρος για την αγορά… ο κ. Καραμέρος επηρεάστηκε από τους συντρόφους του εμποροϋπαλλήλους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

«Θα περίμενα ίδια ευαισθησία για τα διόδια της Βαρυμπόμπης από τον Εμπορικό Σύλλογο απάντησε αντιπεριφερειάρχης Αττικής, ο οποίος υπογράμμισε ότι η τόνωση της αγοράς μπορεί να γίνει με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις και ανάσχεση της ανεργίας.

Παράλληλα, εξηγώντας το σκεπτικό της απόρριψης η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «με δεδομένο ότι φέτος τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά δύο συνεχόμενες Κυριακές (14 κ 21 Δεκ.) και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι το διευρυμένο εορταστικό ωράριο επιβαρύνει ούτως ή άλλως την οικογενειακή και προσωπική ζωή χιλιάδων εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η περιφέρεια Αττικής.