Επικίνδυνη πυρκαγιά δίπλα σε ξυλουργική μονάδα, ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (30/7) στην όμορφη Κοινότητα Παύλιανης του Δήμου Λαμιέων. Από το πρώτο λεπτό, οι κάτοικοι με τα λάστιχα και στη συνέχεια τρία πυροσβεστικά οχήματα που έφτασαν γρήγορα στο σημείο επενέβησαν ώστε η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο λίγα λεπτά πριν τις 5 το απόγευμα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, πιθανότατα η πυρκαγιά ξεκίνησε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ. Στην περιοχή πάντως επενέβη και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ για αποκατάσταση της ζημιάς.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στην Στερεά Ελλάδα.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή τόσο ο εντεταλμένος σύμβουλος για τη ΔΕ Παύλιανης Γιάννης Ζωγράφος με την Πρόεδρο της Κοινότητας Λέτα Κρέτσα, όσο και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαμιέων, Κώστας Ξεφλούδας που βρίσκεται μαζί με το προσωπικό σε επιφυλακή.

Γενικότερα όλος ο κρατικός μηχανισμός, Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία, Αστυνομία, βρίσκεται σε μερική επιφυλακή λόγω των ακραίων θερμοκρασιών που επικρατούν και ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.