Οι σεισμοί των τελευταίων ημερών στην Κρήτη έχουν προκαλέσει ανησυχία. Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, με ανάρτησή του στο Facebook, καλεί τους κατοίκους να μην εφησυχάζουν και να αποφεύγουν τα παλιά σπίτια,καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν.

Τσελέντης: Διαβάστε την ανάρτησή του

«Το ότι έχουν ελαττωθεί σημαντικά οι σεισμικές δονήσεις στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου δε σημαίνει ότι το φαινόμενο τελείωσε και ότι πρέπει να εφησυχάζουν οι κάτοικοι.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατεγράφησαν δύο μόνο σεισμικές δονήσεις με τη μεγαλύτερη 2,6 Ρίχτερ. Για σύγκριση παρουσιάζω την σεισμικότητα δύο ημερών και εφτά ημερών στα παρακάτω διαγράμματα. Είναι χαρακτηριστικό των σεισμικών ακολουθιών να σταματούν για λίγο και μετά να ξαναξεκινούν.

Άλλωστε οι δείκτες τους οποίους υπολογίζουμε στο Γεωδυναμικό από την συνεχή ανάλυση των δεδομένων που συλλέγουμε δεν δείχνουν ότι η ακολουθία έχει ολοκληρωθεί.

Αυτό πρέπει να το έχουν υπόψη τους οι κάτοικοι και να αποφεύγω παλιές κατοικίες και περιοχές με μεγάλη επικινδυνότητα κατάρρευσης διαφόρων δομικών στοιχείων».

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ(Αρκαλοχώρι)Το ότι έχουν ελαττωθεί σημαντικά οι σεισμικές δονήσεις στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου δε…

Posted by Akis Tselentis on Wednesday, July 28, 2021