Στις 11:00 στο Α’ Νεκροταφείο έγινε η πολιτική κηδεία της ηθοποιού Μάγιας Λυμπεροπούλου, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 81 ετών, μετά από έμφραγμα.

Το τελευταίο αντίο είπαν, μεταξύ άλλων, η Καροφυλλιά Καραμπέτη, η Βίκυ Βολιώτη, ο Κώστας Αρζόγλου και η Κάτια Δανδουλάκη. Όπως έγραψε στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας στις 15:00 θα γίνει στη Ριτσώνα η αποτέφρωσή της, μετά από επιθυμία της.

Η πολιτικη κηδεια της αγαπημενης μας Μαγιας Λυμπεροπούλου θα τελεσθει στο πρωτο κοιμητηριο της Αθηνας την Δευτερα στις…

Posted by Σπύρος Μπιμπίλας on Saturday, July 24, 2021

Δείτε τις φωτογραφίες από το Α’ Νεκροταφείο

Ποια ήταν η Μάγια Λυμπεροπούλου

Η Μάγια Λυμπεροπούλου γεννήθηκε το 1940 στην Αθήνα και φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Μετά την αποφοίτησή της παρέμεινε στο πλευρό του Κουν ως καλλιτεχνική συνεργάτιδά του μέχρι το 1970. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διέμεινε στην Γαλλία, όπου σπούδασε κινηματογράφο.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε την καλλιτεχνική της πορεία συνεργαζόμενη με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, και άλλους θιάσους αναλαμβάνοντας μεγάλους και απαιτητικούς ρόλους.

Είχε συμμετάσχει μεταξύ άλλων στις παραστάσεις: «Οι δούλες» (2005), «Ιλιάδα» (2010), «’Αγγελοι στην Αμερική» (2010), «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» (2013), «Ο θείος Βάνιας» (2009), «Η τριλογία του παραθερισμού» (2011) κ.α. Είχε διατελέσει καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.