Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης καλείται να δώσει ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά καθώς φέρεται να υπεξαίρεσε μέσα σε ένα μήνα το ποσό των 800.000 ευρώ.

O ανακριτής κατά της Διαφθοράς Κωνσταντίνος Σαργιώτης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, που εκτελέστηκε από την οικονομική αστυνομία και τώρα ο πρόεδρος του Κέντρου Νεότητας πρέπει απολογούμενος να αντικρούσει κατηγορίες για «υπεξαίρεση κατ εξακολούθηση και κατ επάγγελμα σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου» και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελίες του αρμόδιου υφυπουργού για αθλητικά θέματα Γιάννη Ανδριανού περί κακοδιαχείρισης στο εν λόγω κέντρο. Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η επίκουρη εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Αγγελική Τριανταφύλλου, η οποία διενήργησε την έρευνα, ο κατηγορούμενος πρόεδρος, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο του 2013 και παρέμεινε στη θέση του μέχρι τον Αύγουστο του 2014, φέρεται να είχε υπεξαιρέσει μέσα σε ένα μήνα 800.000 ευρώ από το ταμείο του κέντρου. Μάλιστα, εξακολουθεί να διερευνάται το ενδεχόμενο να έχει υπεξαιρέσει και άλλα χρηματικά ποσά.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε τον Αύγουστο του 2014 όταν εργαζόμενοι στο Κέντρο οι οποίοι ήταν απλήρωτοι διαμαρτυρήθηκαν στον κ. Ανδριανό γιατί παρά τις συνεχείς οχλήσεις για καταβολή δεδουλευμένων δεν έπαιρναν απάντηση. Εκείνος από την πλευρά του διέταξε αμέσως έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ, ενώ η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου έδωσε εντολή για τη διενέργεια της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.