Την ανησυχία του για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και εργάζονται σε καταστήματα εστίασης εξέφρασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Δευτέρας (19/7) ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος.

«Ήταν ένα καταπληκτικό ξεκίνημα τον Μάιο. Ο κόσμος είχε βγει έξω, τηρούσε τα μέτρα, οι επιχειρήσεις τηρούσαν τα μέτρα, ήμασταν πολύ χαρούμενοι» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως σημείωσε όμως ο κορονοϊός διέψευσε για άλλη μια φορά τα πάντα. «Έχουμε φτάσει στα τέλη Ιουλίου τα κρούσματα αντί να μειώνονται ανεβαίνουν και καλούμαστε για άλλη μία φορά να αντιμετωπίσουμε μία δύσκολη εξίσωση. Δεν ξέρουμε πραγματικά τι να κάνουμε» σημείωσε.

«Τα περισσότερα μέτρα έχουν παρθεί για τους κλειστούς χώρους. Είναι ακόμη καλοκαίρι, ο κόσμος είναι έξω παρόλα αυτά ο Σεπτέμβρης – Οκτώβρης είναι κοντά» υπογράμμισε.

«Δεν αισθάνομαι ασφαλής στην κουζίνα με ανεμβολίαστους συναδέλφους μου» είπε ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος. 

«Έχω εμβολιαστεί, ο εμβολιασμός είναι το μόνο όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας μαζί με μάσκες και άλλα μέτρα για να πολεμήσουμε τον κορονοϊό, αρά είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε αυτό το όπλο προς όφελός μας» επεσήμανε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Σχολιάζοντας το ένας επιχειρηματίας να επιλέγει να δουλεύει το μαγαζί του μόνο με εμβολιασμένος ο σεφ εξήγησε πως δεν είναι αρνητικός εξηγώντας όμως είναι πολύ δύσκολο αυτό να συμβεί καθώς μέσω της εφαρμογής δεν είναι εύκολο να ελέγχουν για παράδειγμα τουρίστες από την Αμερική.

«Ήμουν από τους πρώτους που μίλησε για υποχρεωτικό εμβολιασμό στην εστίαση»

Ο σεφ παράλληλα αποκάλυψε ότι «ήμουν από τους πρώτους που μίλησα για υποχρεωτικό εμβολιασμό στην εστίαση και υπήρχε μεγάλη κατακραυγή προς το πρόσωπό μου και από συνάδελφους και από πολίτες». 

«Είναι κοινωνική μας ευθύνη να προσέχουμε και να προστατεύουμε τους συνανθρώπους μας» είπε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος. 

«Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε μπορούν να παροτρύνουμε. Στις τελευταίες 2 εβδομάδες βλέπουμε μεγάλο κύμα στην εστίαση που αρχίζουν κάνουν ραντεβού, καταλαβαίνουν σιγά – σιγά ότι είναι λίγο μονόδρομος, ειδικά επειδή έχουμε διαλέξει αυτό το επάγγελμα και έχουμε επαφή με πολύ κόσμο» υπογράμμισε.

«Παρόλα αυτά όταν ένας εργαζόμενος σου λέει ότι φοβάται, πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις το φόβο του;» διερωτήθηκε ο κ. Σκαρμούτσος.