Την άμεση πρόσβαση των μεταναστών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα στη διαδικασία εμβολιασμού ζητούν με επιστολή τους προς το υπουργείο Υγείας και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, με την υποστήριξη 30 ΜΚΟ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι οργανώσεις εξηγούν ότι αυτοί οι άνθρωποι «δεν έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής στη διαδικασία του εμβολιασμού και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τον εμβολιασμό τους». Προσθέτουν μάλιστα, ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση και γι’ αυτήν την ομάδα, καθώς το θέμα της δημόσιας υγείας μάς αφορά όλους στο πλαίσιο της προστασίας και της διαφύλαξης της ανθρώπινης ζωής».

Την ίδια ώρα οι οργανώσεις διαπιστώνουν «σοβαρά ελλείμματα στην πληροφόρηση» προσφύγων, αιτούντων άσυλο και μεταναστών σχετικά με την αναγκαιότητα, αλλά και τη δυνατότητα εμβολιασμού και προτείνουν τη διενέργεια στοχευμένης εκστρατείας ενημέρωσης προς τον προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό, στην οποία δηλώνουν την υποστήριξη και τη διαθεσιμότητά τους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.