Αυτό είναι ένα ερώτημα που βασανίζει εμάς που ασχολούμαστε με το παραδοσιακό ξύρισμα εδώ και πολύ καιρό, αλλά δυστυχώς η απάντηση είναι κυρίως υποκειμενική.

Υπάρχουν πολλά εξαίρετα σαπούνια ξυρίσματος, από πολλούς κατασκευαστές, με διαφορετικά συστατικά και μεθόδους παρασκευής.

Πολλές φορές όμως μία σύσταση δεν παραμένει σταθερή, οι τιμές αλλάζουν και κάποια προϊόντα δεν παραμένουν για πάντα στην αγορά.

Γι’ αυτό θα πρέπει να έχουμε κάποιες βάσεις.

Κάποια κριτήρια, τα οποία θα καθοδηγούν τις επιλογές μας, για τα σαπούνια που αποφασίζουμε να δοκιμάζουμε και να χρησιμοποιούμε.

Σε αυτή την σύντομη λίστα, θα μάθετε κάποια από τα βασικά κριτήρια που καθορίζουν ένα καλό σαπούνι:

Να έχει καλή σύσταση

Η ιδανική σύσταση προφανώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η διαδικασία παρασκευής της σαπουνάδας.

Αλλά εάν έχετε ακολουθήσει τα απαραίτητα βήματα, τότε θα πρέπει να περιμένετε έναν πλούσιο αφρό που μένει στο πρόσωπο και βοηθά την λεπίδα να γλιστρά με ευκολία.

Καλή αίσθηση στο πρόσωπο μετά το ξύρισμα

Το σαπούνι ξυρίσματος δεν θα πρέπει να δημιουργεί ξηρή ή δυσάρεστη αίσθηση στο πρόσωπο μετά το ξύρισμα.

Εάν νιώθετε ότι το σαπούνι ξυρίσματος που χρησιμοποιείτε ξηραίνει το δέρμα σας και το “τραβάει”, τότε μπορεί το συγκεκριμένο σαπούνι να μην σας ταιριάζει.

Αυτό μπορεί να έχει να κάνει με τον τύπο του δέρματός σας.

Αλλά συνήθως, ένα σαπούνι παραδοσιακού ξυρίσματος υψηλής ποιότητας ενυδατώνει και προσφέρει απαλότητα στο δέρμα.

Ποικιλία σε αρώματα

Εάν βρείτε μία καλή σύσταση που σας ταιριάζει, ένα ακόμα θετικό θα ήταν το σαπούνι αυτό να υπάρχει σε διαφορετικά αρώματα.

Είναι καλό να υπάρχει ποικιλία και πολλές από τις κορυφαίες εταιρείες χρησιμοποιούν την ίδια σύσταση με διαφορετικό άρωμα.

Αυτό βέβαια δεν είναι τόσο καθοριστικό, αφού υπάρχουν πολλά σαπούνια με ένα μόνο άρωμα αλλά πολύ καλή ποιότητα.

Διαθεσιμότητα

Οι πρακτικοί παράγοντες παίζουν και αυτοί μεγάλο ρόλο.

Ένα σαπούνι το οποίο είναι διαθέσιμο άμεσα και στο οποίο μπορούμε να βασιστούμε υπερτερεί των υπολοίπων.

Υπάρχουν πολλά σαπούνια που είναι δυσεύρετα στην χώρα μας και πολύ καλά όσον αφορά την ποιότητα.

Προφανώς και αξίζει να τα δοκιμάζουμε όταν μπορούμε να τα βρούμε, αλλά είναι θετικό να ξέρουμε ότι όταν θελήσουμε να προμηθευτούμε ξανά ένα προϊόν, θα έχουμε την δυνατότητα.

Το HairMaker.Gr σας προσφέρει την δυνατότητα να δείτε από κοντά στο φυσικό του κατάστημα τα καλύτερα σαπούνια ξυρίσματος που κυκλοφορούν.

Ο χρόνος του κατασκευαστή στην αγορά

Υπάρχουν πολλά μικρά εργαστήρια παρασκευής σαπουνιών artisan με καταπληκτικά σαπούνια ξυρίσματος.

Όμως ορισμένες εταιρείες στον τομέα έχουν αφήσει την σφραγίδα τους και έχουν τελειοποιήσει την τέχνη τους.

Το να γνωρίζεις ότι το σαπούνι που χρησιμοποιείς αφήνει πληθώρα αγοραστών ικανοποιημένους κι έχει παράδοση είναι θετικό.

Στηρίζουμε πάντα, εάν έχουμε την δυνατότητα, καινούριες εταιρείες με ποιοτικά προϊόντα, αλλά κάποιες επιλογές στην τελική θεωρούνται, δικαίως, κλασικές.

Τιμή

Το κόστος είναι κι αυτό ένας καθοριστικός παράγοντας.

Η ποιότητα είναι σημαντική, αλλά θα πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία. Το καλό είναι, ότι με μία τόσο ευρεία αγορά υπάρχουν καλές επιλογές για όλους. Αυτή ήταν λοιπόν μία λίστα με χαρακτηριστικά που θεωρούμε σημαντικά όταν κρίνουμε ένα σαπούνι ξυρίσματος.

Θα χρειαστεί βέβαια να δοκιμάσετε οι ίδιοι διάφορα σαπούνια ξυρίσματος και να δημιουργήσετε εικόνα. Προσπαθήστε να βρείτε κάποιο σαπούνι που να συνδυάζει όλα τα παραπάνω, προσαρμοσμένα στις δικές σας προτιμήσεις.

Μια βόλτα στο HairMaker.Gr που βρίσκεται στο κέντρο της Αργυρούπολης θα σας μεταφέρει τις μαγευτικές μυρωδιές των σαπουνιών ξυρίσματος και το εξειδικευμένο προσωπικό του είναι στην διάθεση σας για να σας ενημερώσει για την μεγαλύτερη συλλογή προϊόντων παραδοσιακού ξυρίσματος στην Ευρώπη.

Το φυσικό κατάστημα του HairMaker.Gr μπορείτε να το βρείτε στην Λεωφόρο Κύπρου 81 στην Αργυρούπολη, Αθήνα ή να πλοηγηθείτε στις σελίδες του online .

Δείτε τα πάντα στα social media.

Instagram :hairmakergr              

Facebook :hairmakergr