«Δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση. Κουράστηκα, αγανάκτησα!» Κραυγή απόγνωσης και αγωνίας από τον Αρτέμη Ρουσσουνέλο, μόνιμο κάτοικο Σύρου, πατέρα τριών παιδιών και διαβητικό (με πρόβλημα και στην όραση)!

Για άλλη μια φορά βρίσκεται αντιμέτωπος με το… σκοτάδι και όχι μόνο, αφού από το μεσημέρι της Παρασκευής συνεργείο της ΔΕΗ πήγε στο σπίτι του στην περιοχή Δείλι και του «έκοψε» το ρεύμα.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο καθώς και το καλοκαίρι δεν είχαμε ρεύμα για 1,5 μήνα» λέει στο logotypos.gr, ο κ. Ρουσσουνέλος που πάσχει από διαβήτη τύπου 1 και κινδυνεύει άμεσα η ζωή του αν δεν κάνει τις ενέσεις του.

«Ο γιατρός μού έχει πει ότι αν μείνει εκτός ψυγείου για δυο ώρες η ένεση είναι άχρηστη. Τι να κάνω εγώ λοιπόν τώρα που δεν έχω ρεύμα; Σε λίγες ώρες θα είναι άχρηστες. Έχω τρία παιδιά με το ένα να έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας με παραπεμπτικό για το νοσοκομείο παίδων και δεν μπορούμε να πάμε γιατί δεν έχω ούτε ασφάλιση αφού είμαι άνεργος, ούτε φυσικά χρήματα για να φύγουμε από τη Σύρο. Αν θέλω λοιπόν να… ησυχάσω από αυτή την κατάσταση θα κάνω μια ένεση που θα είναι άχρηστη και… έφυγα. Τελείωσα!»

Εκτός από τον ίδιο τη σύζυγό του και τις τρεις κόρες τους (11 ετών, 8 ετών και 6 μηνών) στο σπίτι μένει και η καρκινοπαθής αδελφή του. Το ποσό που χρωστάει στη ΔΕΗ ανέρχεται στα 3.200 ευρώ για το οποίο έχει γίνει διακανονισμός (300 ευρώ τον μήνα).

«Έκανα ό,τι μπορούσα και πλήρωσα 1.200 ευρώ μαζεμένα. Τώρα δεν πλήρωσα τη δόση του Οκτωβρίου συν το τρέχων ρεύμα και ήρθαν αμέσως και μου το έκοψαν ημέρα Παρασκευή μάλιστα, που σημαίνει ότι πρέπει να περιμένω μέχρι τη Δευτέρα για να γίνει κάτι. Δυστυχώς μας βλέπουν ως ευρώ. Μας έχουν καταντήσει το 2014 να ζούμε με πετρογκάζ», επισημαίνει ο κ. Ρουσσουνέλος που θεωρεί πλέον ότι η μόνη λύση είναι η εισαγωγή του στο Νοσοκομείο Σύρου.

«Το καλοκαίρι που δεν είχα ρεύμα είχα μοιράσει τις ενέσεις στα ψυγεία των γειτόνων. Μα όταν εγώ νιώσω ότι μου ανεβαίνει το σάκχαρο στις 2 τη νύχτα θα τρέχω να χτυπάω πόρτες να ζητάω τις ενέσεις μου; Πρέπει να βρεθεί μια λύση. Εκτός που είμαι άρρωστος δεν είμαι και μόνος μου. Έχω και μια οικογένεια από πίσω μου. Σήμερα για εμάς ήταν η χαριστική βολή!»