Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε οπωροκηπευτικά και εσπεριδοειδή

Σε φορτία με προορισμό Βουλγαρία-Ρουμανία μετά από απαίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης


ΕΛΛΑΔΑ
3:53
14/11/2014
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε οπωροκηπευτικά και εσπεριδοειδή
1
loading

Την εντατικοποίηση των ελέγχων στα φορτία νωπών οπωροκηπευτικών και κυρίως εσπεριδοειδών με προορισμό τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Καρασμάνης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τυχόν παρατυπίες στη διακίνηση τους κατά την έναρξη της εξαγωγικής περιόδου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, οι υπηρεσίες του υπουργείου, σε συνεργασία με υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, θα ελέγχουν αν οι ποσότητες που εξάγονται διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα συσκευασίας και τυποποίησης, τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα και αν έχει γίνει αναγγελία για την αποστολή των φορτίων από τους υπευθύνους των επιχειρήσεων στις αρμόδιες αρχές ελέγχου. Στις περιπτώσεις που διαπιστωθούν παρατυπίες, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις θα παραπεμφθούν στις αρμόδιες Επιτροπές Επιβολής Κυρώσεων.

«Τα νωπά οπωροκηπευτικά, δήλωσε σχετικά ο κ. Καρασμάνης, «είναι από τα κύρια εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας μας και η διακίνηση τους, τόσο σε αγορές της ΕΕ όσο και σε αγορές τρίτων χωρών, παρουσιάζει αυξητική τάση. Δεν θα επιτρέψουμε να δυσφημίζονται τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και να δημιουργείται στις αγορές κλίμα αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των παραγωγών και των περισσότερων εξαγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει