Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κόστος της Πάρου, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι και εκτείνεται σε ένα μεγάλο μέτωπο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, λίγο μετά τις 7, η εικόνα της φωτιάς είναι βελτιωμένη, με διάσπαρτες εστίες χωρίς ενιαίο μέτωπο. Στην περιοχή Χοιρόλακκα περιορίστηκε η πυρκαγιά, το ελικόπτερο Erickson συνέβαλε σημαντικά σε αυτό .

Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 33 πυροσβέστες με 10 οχήματα, εθελοντές και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Eπίσης το Πυροσβεστικό Σώμα ανακοίνωσε ότι μεταβαίνουν, από Νάξο με πλωτό μέσο του ΛΣ 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, από Σάμο με Ε/Π 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος, από Αθήνα με Ε/Π 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ, από Πειραιά 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 Α/Φ.

Από νωρίς στον Θάλαμο Επιχειρήσεων βρίσκεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και συντονίζει την επιχείρηση με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Την ίδια ώρα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κουλουκούρη κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος μεταβαίνει στην Πάρο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς .