Μέχρι την Κυριακή 27 Ιουνίου θα επικρατήσουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες εξαιτίας των θερμών αέριων μαζών που εξαπλώνονται από την Αφρική προς την Κεντρική-Ανατολική Μεσόγειο και την Ελλάδα. Κατά τόπους θα πληρούνται τα κριτήρια έτσι ώστε οι επικρατούσες συνθήκες να χαρακτηριστούν ως καύσωνας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, σήμερα (22.06) οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 38-39 βαθμούς, ενώ τοπικά ο υδράργυρος δεν αποκλείεται να αγγίξει και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Χαμηλότερα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες στα νησιωτικά τμήματα, όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα συγκρατηθούν στους 33-35 βαθμούς.

Εκτός των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν σήμερα στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Λόγω των εξασθενημένων ανέμων έντονο θα είναι κατά τόπους το αίσθημα δυσφορίας.

Καιρός: Συμβουλές για τον καύσωνα

Λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών, θα πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, ιδίως από όσους έχουν προβλήματα υγείας.

Τέτοια μέτρα είναι η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων νερού, η αποφυγή του αλκοόλ, των γευμάτων που είναι βαριά και της έντονης σωματικής άσκησης, η διατήρηση δροσερού σπιτιού, τα τακτικά χλιαρά μπάνια και η συχνή επικοινωνία με τους ηλικιωμένους που μένουν μόνοι τους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.