Για νέα περιστατικά πυροβολισμών ανήμερα της μαύρης επετείου του θανάτου του 11χρονου Μάριου, που έχασε τη ζωή του στην αυλή του σχολείου του από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι, έκανε λόγο ο πατέρας του αδικοχαμένου παιδιού.

Τέσσερα χρόνια μετά την τραγωδία οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι με παρόμοια σκηνικά, καταγγέλλοντας ελλειπή αστυνόμευση και αδυναμία εξεύρεσης λύσης, σύμφωνα με το Mega. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πατέρας του Μάριου στο κανάλι, χθες το βράδυ έγινε γλέντι στο Ζεφύρι ενώ έπεσαν και πυροβολισμοί, όπως φάνηκε και από τους κάλυκες που βρέθηκαν στον δρόμο.

«Κάποιοι κάτοικοι στην περιοχή, στο Μενίδι, είναι πάνω από τον νόμο κι αυτό συμβαίνει γιατί όλα γίνονται με την ανοχή της πολιτείας, της κάθε δημοτικής αρχής, της αστυνομίας που πολλές φορές κλείνει τα μάτια. Έχουν μεγάλη ευθύνη όλοι. Την Κυριακή είχα το μνημόσυνο του γιου μου. Συμπληρώθηκαν 4 χρόνια που έφυγε από κοντά μας ο Μάριος, μια πολύ δύσκοκη ημέρα για την οικογένειά μου. Τα μεσάνυχτα άκουσα γλέντια, φωνές, πολύ έντονη μουσική.

Η πρώτη κίνηση που έκανα ενημέρωσα την αστυνομία. Και μάλιστα δύο φορές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πήρα δύο φορές και το 100. Δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Η μουσική έκλεισε στις 8 το πρωί. Μάλιστα εξήγησα ποιος είμαι, κανείς δεν έδωσε σημασία» λέει ο πατέρας του μικρού Μάριου, Θανάσης Σουλούκος.

«Χθες Τρίτη κάναμε το τρισάγιο στο σχολείο του γιου μου. Γυρίσαμε στο σπίτι κομμάτια σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. 22:55 ξεκινά νέο γλέντι με πολύ δυνατή μουσική. Η πρώτη κίνηση που έκανα, πήρα την διεύθυνση στο Ολυμπιακό Χωριό και μάλιστα δύο φορές. Ενημέρωσα το 100. Απολύτως τίποτα. Επειδή είχαν κλείσει παράθυρα, πυροβολισμούς δεν άκουσα. Ενημερώθηκα όμως από τους γύρω κατοίκους και τους δημοσιογράφους ότι όντως υπήρχαν και πυροβολισμοί. Στις 6 παρά 10 που έφυγα για τη δουλειά το γλέντι συνεχιζόταν ακόμα, τι ώρα τελείωσε δεν γνωρίζω», υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε ότι «οι νόμοι δεν είναι με το μέρος μας, τους έχουμε απέναντι. Υπάρχει τέραστιο θέμα. Στο τέλος οι κάτοικοι του Μενιδίου θα πουλήσουμε τα σπίτια μας και θα αφήσουμε την δημοτική Αρχή με τους παραβατικούς», πρόσθεσε κλείνοντας.