Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών μεταξύ του πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη και φοιτητών που βρέθηκαν στον χώρο.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Φορτσάκης κάλεσε τους φοιτητές να αποχωρήσουν προσωρινά και να επιστρέψουν στις 12:30 προκειμένου να ακουστούν τα επιχειρήματά τους κατά της πρόσληψης ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης του πανεπιστημίου.

Η μη αποχώρηση των φοιτητών προκάλεσε την αντίδραση του πρύτανη και η συνεδρίαση διεκόπη, με τον κ. Φορτσάκη να κάνει λόγο για «εισβολή». Οι φοιτητές από τη πλευρά τους κατηγορούν τον πρύτανη για έλλειψη δημοκρατίας. Μάλιστα, τον καλούν να συνεχίσει τη συνεδρίαση παρουσία των φοιτητών, ο ίδιος όμως αρνείται και δηλώνει ότι θα ζητήσει προστασία.

Οι φοιτητές κλείδωσαν την αίθουσα όπου διεξαγόταν η συνεδρίαση της Συγκλήτου, στην οποία βρίσκεται και ο κ. Φορτσάκης, μην επιτρέποντας την έξοδό του από αυτήν.

Έντονη ήταν η αντίδραση του πρύτανη, ο οποίος σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να φωνάζει επαναλαμβανόμενα στους φοιτητές να βγουν έξω από την αίθουσα.

Βίντεο-Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος