Μετά το tweet της για τις αξύριστες μασχάλες και τις ραγάδες, που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, η πολιτεύτρια της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Αφροδίτη Λατινοπούλου ξαναχτυπά.

Αυτή τη φορά αφορμή στάθηκε η επίθεση που δέχτηκε μία 26χρονη στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στο Κορωπί. Υπενθυμίζουμε ότι μια ομάδα έξι Πακιστανών την περικύκλωσε, της έσκισε την μπλούζα και άρχισε να τη βιντεοσκοπεί με κινητό. Η γυναίκα έντρομη άρχισε να φωνάζει και αμέσως οι θύτες απομακρύνθηκαν. Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία, ενώ άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ αναζήτησαν, εντόπισαν και προσήγαγαν δύο άτομα που αναγνωρίστηκαν από το θύμα.

Η κ. Λατινοπούλου, μέσω Twitter, τόνισε ότι αλλοδαποί δεν θέλουν να ενσωματωθούν και πρότεινε τη λύση.

«Η εγκληματική ενέργεια έξι Πακιστανών χτες το απόγευμα που προσπάθησαν να βιάσουν μια 25χρονη Ελληνίδα που είχε πάει για μπάνιο στην Αγία Μαρίνα δείχνει ξεκάθαρα πως κάποιοι ούτε θέλουν ούτε μπορούν να ενσωματωθούν. Η Δανία δείχνει το δρόμο» έγραψε.

Δανία: Εγκρίθηκε νόμος για την αποστολή αιτούντων άσυλο εκτός Ευρώπης

Η Βουλή της Δανίας ενέκρινε στις 3 Ιουνίου νόμο που της δίνει τη δυνατότητα να επανεγκαθιστά αιτούντες άσυλο σε χώρες εκτός Ευρώπη.

Η κίνηση να περάσει το νομοσχέδιο, με 70 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 24 κατά, έρχεται προφανώς σε αντίθεση με τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναδιαμορφώσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τη μετανάστευση και το άσυλο, ένα εξαιρετικά διχαστικό θέμα εντός της ΕΕ.

Το νομοσχέδιο θα επιτρέψει στη Δανία να μεταφέρει πρόσφυγες που φθάνουν στο έδαφός της σε κέντρα ασύλου σε μια άλλη χώρα, πιθανόν εκτός Ευρώπης, όπου οι υποθέσεις των αιτούντων άσυλο θα επανεξετάζονται και εκείνοι πιθανόν θα αποκτούν προστασία σε εκείνη τη χώρα.

Η πλούσια σκανδιναβική χώρα, η οποία έχει γίνει διαβόητη για τις σκληροπυρηνικές μεταναστευτικές πολιτικές της την τελευταία δεκαετία, έχει θέσει ως στόχο μηδενικό αριθμό αιτούντων άσυλο και να δέχεται πρόσφυγες μόνο με το σύστημα ποσοστώσεων του ΟΗΕ.