Την περαιτέρω χαλάρωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας εξετάζει η κυβέρνηση, καθώς το μέτρο θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει κατά μισή ή μία ώρα αργότερα, από αυτό που ισχύει σήμερα, δηλαδή είτε στη 1:00 τη νύχτα είτε στη 1:30.

Μάλιστα, από την κυβέρνηση εξετάζεται το ενδεχόμενο το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το οποίο τώρα έχει ισχύ από τις 00:30 έως τις 05:00 να καταργηθεί μετά τις 15 Ιουνίου.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι επίσης να ανοίξουν τα κέντρα διασκέδασης. Το χρονοδιάγραμμα δεν είναι σαφές, αλλά όλα δείχνουν πως το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης θα πάει προς τα τέλη του Ιουνίου.

Παράλληλα, όπως ανέφερε το ίδιο ρεπορτάζ, εξετάζεται το ενδεχόμενο από τις 15 Ιουνίου και μετά οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες να μην υποβάλλονται σε self test.

Σε κάθε περίπτωση, αύριο Παρασκευή (4/6), συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι προκειμένου να αποφασίσουν και να κάνουν τις σχετικές συστάσεις για τη χαλάρωση των μέτρων, με την κυβέρνηση να είναι εκείνη που θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Η απάντηση της Πελώνη για αλλαγή του μέτρου

Στη σημερινή (3/6) ενημέρωση της Αριστοτελίας Πελώνη προς τους πολιτικούε συντάκτες, η κυβερνητική εκπρόσωπος ρωτήθηκε για την απαγόρευση κυκλοφορίας και αν το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ.

Η κα. Πελώνη, στη σχετική ερώτηση απάντησε πως: «επί της παρούσης δεν περιμένω να αποφασιστεί κάτι καινούριο. Μέχρι τα μέσα Ιουνίου πιστεύω θα μείνει ως έχει».

Μεταξύ άλλων η Αριστοτελία Πελώνη αναφερόμενη στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας τόνισε: «Καθώς διανύουμε τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού, με τη βοήθεια του καιρού και την πρόοδο του εμβολιασμού, βελτιώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς μειώνεται τόσο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, όσο και ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας.

Η πανδημία, ωστόσο, παραμένει και οφείλουμε -όπως επίμονα συνιστούν οι ειδικοί- να τηρούμε τους υγειονομικούς κανόνες, να αξιοποιούμε τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και να πάρουμε στα χέρια μας την ασπίδα που μας προσφέρει η επιστήμη με τα εμβόλια».